Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös karfiolleves csipetkével és chilivel

Tejfölös karfiolleves csipetkével és chilivel
Tejfölös karfiolleves csipetkével és chilivel
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a karfiollevest. Ezúttal csipetkével készült, s természetesen chilivel. Aki ismer, az tudja, hogy nagy kedvelője vagyok a csípős ételeknek  Ezért már többen támadtak, amit azért sem értek, mert a csípős ételeket nem kedvelőknek nem kötelező a receptjeimet olvasni, de a chili akár el is hagyható az ételből.

hozzávalók / 2 adag

A leveshez

A csipetkéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt kisebb rózsákra szedjük.
  2. A hagymákat aprítjuk, és felvágjuk a zöldségeket. 1 db chilit karikára vágunk, 2 db-ot félreteszünk.
  3. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a zöldségeket, rövid ideig pároljuk, majd feleresztjük vízzel, fűszerezzük, belemorzsoljuk a leveskockát.
  4. Amíg a leves fő, elkészítjük a csipetkét. Amikor a zöldségek már puhák, lisztes tejföllel behabarjuk, belecsipkedjük a tésztát.
  5. Tálaláskor kanalazunk a levesre tejfölt, és teszünk rá petrezselyemlevelet, chilit. (Ezzel biztos szerzek megint néhány ellenséget. No, de sebaj! Van egy rossz hírem: túlélem!)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 043
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejfölös-chilis karfiolleves, csípős karfiolleves tejfölösen, csípős karfiolleves csipetkével

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Mon, 2015-11-23 12:34

Ezzel a levessel nyitom a hetet.
Galuska helyett reszelt sajttal lett gazdagítva, úgy is finom. Csípősen is szeretem.

570
karfiol 1 kis db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
burgonya 1 db
paradicsom 1 db
hegyes erős paprika 1 közepes db
chili 3 db
zeller 0.5 közepes db
zellerlevél 1 db
petrezselyem 5 szál
napraforgó olaj 1 teáskanál
tejföl 2 dl
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
finomliszt 0.5 bögre
tojás 1 db