Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös kifli Glaser konyhájából

Tejfölös kifli Glaser konyhájából
Tejfölös kifli Glaser konyhájából
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kifliket tölthetjük lekvárral, dióval, marcipánnal, nutellával. Mivel a tészta nem édes, elkészíthetjük pikáns töltelékkel is pestó, sajt, darált sonka.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk a vajat és élesztőt, és jól elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgát, tejfölt, és sima tésztává gyúrjuk, ha szükséges, adunk hozzá még egy kis lisztet. Kb. 20 percet hűtőben pihentetjük.
  2. A tésztát 4 egyenlő részre osszuk, egymásután lisztezett munkalapon kb. 22-24 cm átmérőjű körre nyújtjuk, majd 12-16 cikkre vágjuk, mindegyiket a szélesebb végétől kezdve feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  3. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt megsütjük. Még melegen megszórjuk a vaníliás cukorral elkavart porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 396
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

édes tejfölös kifli, tejfölös kifli vaníliás porcukorral

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

485
finomliszt 300 g
vaj 200 g
1 csipet
friss élesztő 21 g
tojássárgája 2 db
tejföl 3 ek
porcukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag