Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-kolbászos-sajtos lángos újhagyma zöldjével

Tejfölös-kolbászos-sajtos lángos újhagyma zöldjével
Tejfölös-kolbászos-sajtos lángos újhagyma zöldjével
25 perc / előkészület: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagyományos lángos felturbózott magyaros változata.

hozzávalók / 4 adag

tészta

feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. Egy csészében a cukros, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzákeverjük a liszthez, sózzuk, víz és néhány csepp olívaolaj hozzáadásával tésztává dagasztjuk.
  2. Egy meleg helyre tesszük, hagyjuk, hogy megkeljen.
  3. Amikor a tészta már szépen megnőtt, kör alakúra formázzuk, s forró olajban kisütjük.

feltét

  1. A kolbászt felszeleteljük, a sajtot lereszeljük, az újhagyma zöldjét karikára vágjuk.
  2. A forró lángost bekenjük a fokhagymával, a maradékot ráaprítjuk. A tejfölt rákanalazzuk a lángosra, elsimítjuk, rátesszük a kolbász-szeleteket, megszórjuk a sajttal, s az újhagyma zöldjével.
  3. Azonnal fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 890
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: lángos
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kolbászos lángos, lángos gazdagon

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

413
cukor 1 teáskanál
tej 1 dl
instant élesztő 1 késhegynyi
finomliszt 20 dkg
0 ízlés szerint
olívaolaj 5 csepp
víz 1 dl
fokhagyma 1 gerezd
tejföl 1 dl
csípős kolbász 10 dkg
trappista sajt 5 dkg
újhagyma zöldje 2 db