Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-krémsajtos szószban sült csirkegolyó

Tejfölös-krémsajtos szószban sült csirkegolyó
Tejfölös-krémsajtos szószban sült csirkegolyó
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könnyű, nem sok munkát igénylő ételt szerettem volna készíteni a hétvégi menü részeként. Egy recept alapján készítettem el, de igencsak átdolgoztam, ezért töltöm fel ide. Nálunk nagy sikere volt. :)

hozzávalók / 8 adag

Hozzávalók a gombócokhoz:

Hozzávalók a szószhoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

Gombóc

  1. A csirkemellet késes betétű robotgépben apróra daráljuk, majd egy tálba öntjük. A hagymákat ugyancsak a késes betétű robotgépben felaprítjuk, és a csirkéhez adjuk. Ezt követően hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojásokat, az olajat és a fűszereket is, majd jól összegyúrjuk.
  2. Egy tepsit kikenünk olajjal, majd vizes kézzel golyókat formázunk a masszából, és a tepsibe helyezzük őket. Mehetnek egymás mellé szorosan, nem fognak megnőni, és nem is sül össze :)

Szósz

  1. A tejfölt és a krémsajtot összekeverjük, hígítjuk egy kis vízzel, hogy kissé folyósabb állagú legyen. Ezt követően ízesítjük sóval, borssal, házi ételízesítővel, szerecsendióval és petrezselyemmel. A szószt a gombócokra öntjük, annyira hígítjuk fel vízzel, hogy mindenhol át tudja járni a gombócokat a szósz.
  2. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben megsütjük. Én addig sütöttem, még szép barna lett a teteje, ez kb. 35-40 perc volt.
  3. Karfiolrizzsel és salátával tálaltam, de szinte bármivel jó. Jó étvágyat hozzá! :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 991
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Myrtus

Mióta szakács: 2011.02.05.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült csirke, sajtos hús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

429
csirkemell filé 2 db
tojás 4 db
zabpehely 12 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 teáskanál
olívaolaj 3 ek
ételízesítő 0 ízlés szerint
tejföl 450 g
krémsajt 200 g
víz 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
sajt 200 g