Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös krumplileves virslivel

Tejfölös krumplileves virslivel
Tejfölös krumplileves virslivel
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mióta eszemet tudom, az egyik kedvenc krumplilevesem. Ha véletlenül nincs babérlevelem itthon, akkor majorannával készítem, úgy sem szokott megmaradni..:)
Gyors, egyszerű, tápláló.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én ugyan nem eszem hozzá kenyeret, de a család feje igen, és ő leginkább ezzel a magvas, saját sütésű kenyérkével szereti.:)


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat meghámozzuk, kockára vágva feltesszük főni sós, babérleveles vízben.
  2. Miközben fő, előkészülünk a sűrítésre. A lisztet az olajban épp csak habzásig hevítjük, de nem pirítjuk.
  3. A tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát, majd a tejfölt.
  4. Amikor a burgonyánk megfőtt, beletesszük a karikákra vágott virslit, és rögtön ezután behabarjuk a levesünket.
  5. Hagyjuk felforrni, kb. 1-2 percig forraljuk, aztán igyekszünk a gyereksereget türelemre bírni, míg fogyasztási hőmérsékletre hűl..:)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 71 667
elküldve: 3
receptkönyvben: 644
elkészítve: 43/56
Facebookon megjelent: -

szakács

gali_baba

Mióta szakács: 2009.11.03.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

virslis krumplileves, paprikás-tejfölös burgonyaleves virslivel

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Tue, 2013-03-12 11:04

Igen, én is úgy vélem pár alap fűszer még mehet bele, na de ahány ház annyi krumplileves... Számomra akárhogy jöhet! Jó kis recept, már fel is tettem ebédnek...

3masmama
3masmama Mon, 2012-08-20 12:39

Köszi a receptet. A krumplit utáló gyerkőceim is 2x kértek belőle. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Hálás köszönet érte.

remeny79
remeny79 Tue, 2012-04-03 14:53

most föt meg a leves,pluszba tettem 3 cikk fokhagymát,de csak azért mert szeretjük,finom,ja a tejfölt csak tálaláskor teszük bele,férjem családjától örököltem ezt a szokást!

Kitty_83
KittyManó / Kitty_83 Tue, 2011-04-12 09:09

Kedves gali_baba!
Anyukám is szokott ilyen habart krumplilevest csinálni, de ő inkább Húsvét után, mert nem sima vízben készíti, hanem a húsvéti füstölt sonka főzőlevében. Babérlevelet dob bele ő is, krumplit megfőzi benne, behabarja, kis kocka tésztát főz bele. Nagyon fini :) Most, hogy férjhez mentem, nálunk is ez lesz a Húsvét utáni menü :)

Alma

vakri
vakri / vakri Sat, 2011-03-26 12:47

Én a hozzászólásokat összekombinálva, pici bacont pirítottam a rántás alá és só helyett delikátot tettem bele. :-)

salome72
salome72 Sat, 2010-11-06 12:18

szia!köszi,igazán finom.már ajánlottam másoknak is.(igaz én debrecenivel csináltam...)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-08-31 13:26

köszönöm szépen! finom lett:)

seryevi
seryevi Sun, 2010-08-08 13:08

Sziasztok!
Én delikátot is tettem bele, nagyon finom lett!

crazygirl26
crazygirl26 / crazygirl26 Wed, 2010-07-14 13:16

És egy másik variáció...ugyan ez a recept,csak szárított tárkonnyal ízesítve és pici ecet,vagy citromlé...isteni fini úgy is!

Dorcika
Dorcika Sun, 2010-05-02 10:48

Hát mit ne mondjak (bár még kezdő vagyok főzőcskében) hihetetlen finomra sikerült! Nyami :D
Bár előny, hogy imádok mindent ami tejfölös!
Plusz dobtam bele még egy kis pirított császárszalonnát, szerintem érdemes kipróbálni úgy is ;)

herbelv
herbelv Fri, 2010-04-23 17:45

Jelentem megcsináltam és nagyon finom lett :) A lányaim repetáztak, pedig ez ritkaság számba megy náluk:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-02-19 16:34

Szia tudnál nekem vaddisznohoz egy jo kis pácot leirni amihez nem kell bolti alap!Köszi Anita

gali_baba
gali_baba / gali_baba Fri, 2010-02-19 17:51

Kérdés,hogy mit szeretnél készíteni a husiból!? Mert ha valami pörkölt, vagy tokány készül,akkor én ezt szoktam csinálni: száraz vörösborba teszek szemes borsot,borókabogyót,kakukkfüvet,babérlevelet, vöröshagymát, fokhagymát, ezt felforralom, kihűtöm, s mehet bele a husi. De ha sütni szeretnéd, akkor ajánlanám,hogy kende be mustárral is a szeleteket,úgy még finomabb! Szerintem..:) (Sózni csak a készítéskor szoktam)
Üdv, G

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-02-19 18:08

Köszönöm a segítséget egyébként valószínű hogy pörkölt lesz belőle csak!Ha nem tudok vmit irok köszi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-02-17 14:46

Hát szerintem nagyon finom a 10 hónapos kislányom csak úgy falja!Van olyan amikor kolbásszal csinálom az is jó de így még jobb!Köszönöm a receptet!!:) UI.: bár azt nem tudtam hogy babérlevelet is lehet bele tenni azt hittem az csak a főzelékbe kell!

gali_baba
gali_baba / gali_baba Wed, 2010-02-17 15:24

Szia Anita!
Nem kell, de lehet. Ha nincs babérom valamiért idehaza, akkor jön a majoranna..vagy a bazsalikom.és végső esetben a kapor..:) Mindegyik más-más jelleget ad neki, de az enyémek legjobban a babérleveles változatot falják. Örülök, hogy ízlett a picinek is!:)

Nagyi60
Nagyi60 Thu, 2010-04-08 16:35

Szia gali baba!
Sűrűn főzök én is tejfölös krumlilevest,a családom nagyon szereti ! Én zellerrel szoktam ízesíteni!
Üdv.

gali_baba
gali_baba / gali_baba Thu, 2010-04-08 19:12

Úgy gondolom, bármivel lehet turbózni, de nálunk az alap az abszolút nyerő. Anyukám olykor még rizst is főz bele, vagy nem virslivel,hanem kolbásszal, esetleg füstölt tarjával, netán pulykamellel készíti. Nálam mindenféleképpen jöhet!:D

tszandi
Szandi / tszandi Mon, 2010-02-15 14:50

én a krumplifőzelékbe is azt teszek inkább. sót is, de ételízesítőt is. De legalább kipróbáltam. :) Veszteni nem vesztettem, tanultam belőle. Ebből kiderült, hogy páromnak az jelenti a levest, amibe több fajta zöldséget főzök bele. Lehet tálaláskor nincs benne, de az alap ízét megadja. Szóval köszönöm :)

tszandi
Szandi / tszandi Mon, 2010-02-15 12:01

hát... bevallom nekem nem nagyon ízlett. Hiányoztak belőle a zöldségek. Ami megadja a leves alap ízét. Jócskán kellett tennem bele ételízesítőt ahhoz, hogy íze legyen. Úgy már azért jó lett.

gali_baba
gali_baba / gali_baba Mon, 2010-02-15 13:52

Kedves tszandi!
Amiről te beszélsz-írsz, az a zöldséges krumplileves. Bablevesből is van minimum 100-féle, mindegyiket másért szeretjük. Bár meg kell mondanom,hogy az ételízesítőnél kicsit elbizonytalanodtam..talán a krumplifőzelékbe is teszel? Mert szerintem az is csak sóval,babérral,esetleg majorannával jó, mindenféle plusz nélkül.:) Azért örülök,hogy a végére sikerült "jóra" készíteni!:)

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-01-28 11:37

Kérjük szépen a saját sütésü kenyérke receptjét is! :-)))

489
burgonya 8 közepes db
frankfurti virsli 25 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
tejföl 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 1 kk
0 ízlés szerint
babérlevél 2 db