Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös lencsefőzelék sült kolbásszal

Tejfölös lencsefőzelék sült kolbásszal
Tejfölös lencsefőzelék sült kolbásszal
50 perc / előkészület: 5 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lencse, lencse, lencse... Férjem nem bánná, ha minden nap azt főznék. Tényleg finom, és nem is bonyolult elkészíteni. Babérlevelet is szoktak hozzátenni, de én nem szeretem. Sima mustár helyett a csípős mustár is nagyon jó ízt ad neki.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét átmossuk, majd bő vízben feltesszük főzni.
  2. Beledobjuk a 2 ételízesítő kockát, és a lencsét puhára főzzük.
  3. A tejfölt egy tálba rakjuk, pár merőkanálnyit hozzámerítünk a lencse levéből, és simára keverjük.
  4. A tejfölt hozzáöntjük a lencséhez, majd beleteszünk 1 evőkanál mustárt.
  5. Beleaprózzuk a füstölt szalonnát, s addig főzzük, amíg az üveges nem lesz.
  6. Kóstolás után kellő mértékben sózzuk.
  7. A sütőben a debreceni kolbászt ropogósra sütjük, s ráhelyezzük a tányér kész lencsére.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 77 492
elküldve: 4
receptkönyvben: 270
elkészítve: 19/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Patsy

Mióta szakács: 2011.12.03.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: újév

egyéb elnevezések

lencsefőzelék debrecenivel, kolbászos lencsefőzelék

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

BeneNiki
BeneNiki Fri, 2014-05-16 16:19

Kedves Patsy!

Ez volt életem első lencsefőzeléke és nagyon finom lett, köszönöm a receptet! :)

Dani1223
Dani1223 Mon, 2012-03-12 20:38

Csak az lenne a kérdésem milyen és mekkora ételízesítő kockát tegyek bele?
Bocs ha hülyeséget kérdezek de abszolút kezdő szakács vagyok!
Köszi!

Szuszka
Szuszka Mon, 2012-12-31 15:19

Szia Dani!
Bár nem nekem írtad,de szerintem az leveskocka akarna lenni......
Zsuzsi

PatriciaTothne
Patsy / PatriciaTothne Fri, 2011-12-23 22:39

Szia Luca!
A főzés folyamán tettem hozzá egy kis vizet, mert valóban felszívja. Az íze miatt azonban másik alkalommal már úgy készítettem, hogy több vizet raktam hozzá alapból. Majdnem dupla mennyiséget, igen. Mindenképp több kell, mint hogy csak ellepje! Sok sikert és jó étvágyat! Üdv Patrícia

Lucaaa
Lucaaa Fri, 2011-12-23 12:26

Kedves Patsy!
Még sosem főztem lencsét, és még csak nem is kóstoltam. Ezért szeretném ezt a receptet elkészíteni, csak lenne egy-két kérdésem: mennyi vízben tesszük fel főni a lencsét? Ellepje, v dupla mennyiségű? A lencse magába fogja szívni a vizet (mint pl a rizs), vagy marad rajta? Itt a képen látom, h van egy kis szaftja, csak h az a tejföl miatt van, v a víz miatt?! Köszi előre is!
Üdv: Luca

999
lencse 50 dkg
tejföl 450 g
leveskocka 2 db
füstölt szalonna 10 dkg
debreceni kolbász 25 dkg
mustár 1 ek
0 ízlés szerint