Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös máj almával

Tejfölös máj almával
Tejfölös máj almával
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kitaláltam, hogy leürítem a mélyhűtőmet, ezért valamit ki kellett találnom az ott árválkodó pulykamájból és tarhonyából.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát felkarikázzuk. Az almát meghámozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk. A pulykamájat felkockázzuk.
  2. Egy serpenyőben az olívaolaj és a margarin keverékén megpároljuk a hagymát és a fokhagymát. Kicsit erősebbre véve a lángot alatta rádobjuk az almakockákat, inkább pirítjuk, mint pároljuk 1-2 percig.
  3. Hozzáadjuk a májdarabokat, megszórjuk a szárított oregánóval, és kevergetve puhára pároljuk az egészet. Végén sózzuk.
  4. Rákanalazzuk a tejfölt, tarhonyával tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 443
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
271 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás máj, almával sült pulykamáj

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Wed, 2017-02-01 11:40

Jogos a kérdés. Elfelejtettem beírni, hogy a végén picit meg kell sózni. Köszönöm, hogy szóltál.
Szép napot
Kriszta

425
pulykamáj 30 dkg
alma 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
oregánó 1 teáskanál
tejföl 1 dl
olívaolaj 1 ek
margarin 1 ek
0 ízlés szerint