Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-majorannás rakott zöldbab

Tejfölös-majorannás rakott zöldbab
Tejfölös-majorannás rakott zöldbab
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még sosem készítettem pulyka darálthússal ezt az ételt, gondoltam kipróbálom. Annyira finom lett, a plusz majorrana pedig nagyon illik hozzá:) Szeretem mert könnyű, és gyorsan elkészíthető finomság!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Rizs kifőzése: 1-2 ek olajat felhevítünk, ezen megpirítjuk a bögre rizst. Ezután felöntjük 2 bögre vízzel. Amikor felforrt, beleteszünk 2 tk ételízesítőt. Sűrű kevergetés mellett addig főzzük, míg a rizs magába szívja a vizet, ezután tetőt teszünk az edényre, és a gázt elzárjuk.
  2. Darált hús elkészítése: A hagymát felkockázzuk, rádobjuk a felmelegített olajra, és megdinszteljük. Rátesszük a pulyka darált húst, mikor kifehéredett, fűszerezzük: kb. 2 tk só, 0,5 tk bors, 1 tk majoranna. 15-20 percig rotyogtatjuk a húst.
  3. Zöldbab főzése: Egy edény vizet felforralunk, forrás után beleteszünk 1 ek sót, majd ebben a vízben kb. 8 percig főzzük a zöldbabot, és leszűrjük.
  4. Összekeverés: Kivajazunk egy jénai tálat, beleöntjük a rizst, elterítjük a tálban, egy kis majorannát és ételízesítőt szórunk a tetejére. Rátesszük a darált húst, majd a zöldbabot. A tejfölt elkenjük a tetején és ráreszeljük a sajtot.
  5. Sütés: előmelegített sütőben középfokozatot addig sütjük, míg a sajt rá nem olvad, kicsit rápirul. Jó étvágyat!


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 850
elküldve: 8
receptkönyvben: 148
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

hami

Mióta szakács: 2012.08.26.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pulykahússal rakott zöldbab, rizses hússal rakott zöldbab, majorannás rakott zöldbab

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

FalusiAndrea
FalusiAndrea Mon, 2013-09-02 11:47

Èn annyit változtattam, hogy pirospaprikát is tettem a hagymára, ès picit több olajat használtam, hogy ne legyen száraz.

721
tejföl 450 g
zöldbab 450 g
darált pulykahús 30 dkg
rizs 1 bögre
vöröshagyma 1 kis fej
trappista sajt 15 dkg
napraforgó olaj 4 ek
2 ek
bors 0.5 tk
ételízesítő 2.5 teáskanál
majoranna 1 tk
víz 5 dl