Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-mángoldos csirkeraguleves

Tejfölös-mángoldos csirkeraguleves
Tejfölös-mángoldos csirkeraguleves
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén először termesztettünk mángoldot. A levele felhasználására sok jó receptet találtam (csirkemelltekercs, pite, stb.), de nem tudtam mit kezdhetnék a levélnyelével, kidobni nem akartam. Aztán jött az ötlet, mi lenne, ha valami levest csinálnék belőle, és a végeredmény nekünk ízlett. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet apróra vágjuk. A hagymát apróra, a többi zöldséget fél karikára vágjuk.
  2. A hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd rádobjuk az összevágott csirkemellet.
  3. Miután a csirkemell kifehéredett, hozzáadjuk a zöldségeket, és összeforgatjuk őket.
  4. Megszórjuk egy kevés sóval, tárkonnyal és ételízesítővel, majd annyi vízzel felöntjük, hogy bőven ellepje.
  5. Miután a zöldségek megpuhultak, a tejfölt simára keverjük a liszttel.
  6. Ezután a leves,t a liszttel elhabart tejföllel ismét felforraljuk.
  7. Melegen tálaljuk. :)
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 198
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildi91

Mióta szakács: 2015.09.03.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

raguleves mángolddal, csirkeraguleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

289
csirkemell filé 0.5 db
sárgarépa 1 nagy db
fehérrépa 1 közepes db
mángold 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
tárkony 1 ek
ételízesítő 0.5 ek
tejföl 330 g
finomliszt 1 evőkanál
víz 2 l