Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-mustáros gombabpaprikás sztrapacskán

Tejfölös-mustáros gombabpaprikás sztrapacskán
Tejfölös-mustáros gombabpaprikás sztrapacskán
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gombaparikást akartam csimálni, és az asszony azt mondta próbáljak belerakni egy kanál mustárt. Kiadja!

hozzávalók / 6 adag

A gombapaprikáshoz

A sztrapacskához

ajánlat

 
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apró kockára vágva a vajon (vagy olívaolajon) megdinszteljük.
  2. Az apróra vágott gombát belerakjuk, öntünk rá egy dl vizet, csipetnyi sót rakunk rá, és lassú tűzön 15 percig főzzük.
  3. Közben a sztrapacskához a lereszelt krumplit összekeverjük a liszttel, a 4 tojással és egy csipetnyi sóval, nokedlitészta sűrűségűre keverjük, és forró vízben kiszaggatjuk.
  4. A gombapörköltbe 15 perc főlés után belekavarjuk a paprikát, majorannát, borsot, mustárt, tejfölt, és még egy pár percig főni hagyjuk.
  5. Forró sztrapacskán tálaljuk.

  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 041
elküldve: 1
receptkönyvben: 219
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

TIBIAPU

Mióta szakács: 2010.01.07.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

gombapörkölt mustárosan sztrapacskával, sztrapacska mustáros gombapörkölttel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

oreganyo
oreganyo Thu, 2019-05-16 07:23

Kedves TIBIAPU! érdemes néha az asszonyra is hallgatni, nagyon jó -kérek még- vadas-gomba lett belőle. További jó ötleteket!
üdv.: Öreganyó

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-10-20 08:44

Kedves Tibiapu!Hogy micsoda balcsis emlékek,hm...a régi szép idők,igaz?Koleszterin ide vagy oda, odafigyelünk, de azért végletekig nem lehet menni.Csak odafigyelni , hogy mennyit eszünk, de néha egy picit lehet bűnözni.A resztelt csirkemáj is fincsi ám!!Szép napot!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-10-19 20:11

Köszi szépen!És várjuk azt az indiait!!!Mondjuk az én mustárimádatomat se értik itthon, mert képes vagyok, a sült hús szaftjába mártott kenyérre, jó sok mustárt kenni,az valami csoda, gimibe, a gimi melletti büfébe adtak ilyet, a grillcsirkéről lecsöpögött szaftosságba mártott kenyérre adtak mustárt, és ez volt a 20 perces szünet jóllakatója.Indiait, na azt igen, kíváncsi vagyok és én várom.Asszonynak üzi, hogy jó ötletei vannak, ő is biztos fincsiket főz.Éva-Anyóca

Tibiapu
TIBIAPU / Tibiapu Wed, 2010-10-20 05:00

Régen minden Balatonmenti talponálló söröző mellet volt egy kolbászsütő, a sör mellett sajnáltuk a pénzt a kolbászra (10 deka sültkolbász 2 korsó sör árába került), de a kolbászzsírba mártott kenyérszeletet odadták 40 fillérért, mindíg nagy csapat haverral mentünk, vettünk 20-30 szelet kolbászzsítos kenyeret, meg egy nagy papírtárca mustárt és ..... akkor még nem tudtunk a koleszterolról.
A koleszterolla való tekintettel ma resztelt csirkemájat csináltam :- )

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-10-19 10:55

ez tök jó.minden okés volt, a mustárt furcsálltam, de az evéskor már nem.illett hozzá.köszi.Éva-Anyóca

Tibiapu
TIBIAPU / Tibiapu Tue, 2010-10-19 15:23

A saját ízésem szerint én sem raktam volna bele, az asszonypajtás ötlete volt, megdobja. Most vadászok egy indiai receptre, na az még nagyon finom gombapörkölt, ha meg van felteszem. Egészségetekre.

708
gomba 70 dkg
vaj 3 dkg
tejföl 2 dl
fűszerpaprika 2 ek
majoranna 1 kk
bors 1 kk
mustár 1 ek
vöröshagyma 2 közepes fej
burgonya 1 kg
finomliszt 70 dkg
tojás 4 db
1 csipet