Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-mustáros krumplisaláta

Tejfölös-mustáros krumplisaláta
Tejfölös-mustáros krumplisaláta
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az én receptes spirál füzetemből került elő ez a jó kis saláta recept! :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bélszínrolót szoktam mellé sütni, vagy főzök virslit, de bármihez ehetjük, amihez jól esik. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockákra vágott burgonyát ételízesítős vízben megfőzzük.
  2. Felkockázzuk a baconszalonnát, majd pirosra sütjük, hozzáadjuk a mustárt és a finomra vágott petrezselymet, ráöntjük a tejszínt és 2 dl tejfölt. Röviden forraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a maradék tejfölt és a fűszervarázst.
  3. Az egészet összekeverjük a még meleg főtt krumplival.
  4. Ízlés szerint finomra vágott snidlinggel vagy lilahagymával megszórjuk, hagyjuk kihűlni, majd a hűtőben legalább fél órát állni hagyjuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 18 853
elküldve: 5
receptkönyvben: 205
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

baconös burgonyasaláta, krumplis saláta tejfölösen, mustáros burgonyás sali

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Sun, 2015-02-08 11:53

Ezzel a recepttel egy gond van:várni kell míg az ízek összeérnek.Kinek van annyi önuralma,hogy ne kóstolgasson bele,míg az a finomság a hűtőben pihen?Egyébként beleszerelmesedtem az ízébe.

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Mon, 2013-01-07 19:05

Szia! Nem kell beletenni, az benne van. :) Amikor kisütötted, és kész, akkor kell beletenni a mustárt és a többit. Túl zsíros bacon tényleg nem lenne jó, de hidd el nagyon finom így, ahogy van. :) Üdv: Ági

587
burgonya 1.5 kg
bacon 25 dkg
mustár 7.5 dkg
petrezselyem 1 csokor
főzőtejszín 3 dl
tejföl 6 dl
fűszersó 0 ízlés szerint
snidling 0 ízlés szerint