Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös palacsinta Gabimamitól

Tejfölös palacsinta Gabimamitól
Tejfölös palacsinta Gabimamitól
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap láttam az osztrák tévén, amikor sütötték, csupán annyit tudtam lefordítani, hogy tejföl, tojás, liszt kell hozzá, a többit a saját ötletem alapján adagoltam hozzá. Egy, ami nagyon megfogott, hogy csak fakanállal kell keverni, és kézi habverővel a tojásfehérjét felverni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen töltelékkel tölthető, de natúrban is nagyon finom, és olyan a tésztája, mint a pehely. Én az első palacsintánál használtam a sütőbe 1 mk olajat, a többit a masszába kevertem és úgy sütöttem tovább. A kis teflon palacsintasütő mérete: 20 cm x 20 cm, belső méret 14 cm x 14 cm.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejfölt egy magasfalú műanyag edénybe tesszük, ehhez adjuk a 2 tojássárgáját, cukrot (vagy édesítőt), sót. Ezt fakanállal simává keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és sima masszát keverünk belőle.
  2. Majd félretesszük, és kézi habverővel felverjük kemény habbá a tojásfehérjét is. Hozzáadagoljuk a masszához óvatosan, nehogy a hab összetörjön, végül az étolajat.
  3. Gázon felhevítjük a palacsintasütőt 1 mk olajjal, és egy kisméretű merítőkanállal öntünk bele tésztát, egyenletesen elsimítjuk, és kétszer fél perc alatt készre sütjük. Ugyanúgy, mint a megszokott palacsintánál.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 11 302
elküldve: 2
receptkönyvben: 99
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta, tejfölös tésztájú palacsinta, palacsinta alaptészta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gamica
gamica Sat, 2013-01-12 13:12

Kedves Gabimami! Nem maradt ki ebből a receptből valami? Nekem a megadott tojás sárgája - tejföl keverékhez túl soknak bizonyult a 30 dkg liszt. Egy linzertészta sűrűségű masszát kaptam. Kezdtem hitetlenkedni, hogy talán valamit elnéztem... de nem, ezért felhígítottam kb. 2-3 dl szénsavas ásványvízzel, majd úgy kevertem bele a tojásfehérjét. A végeredmény viszont nagyon finom lett. Nem hajtottam össze, hanem rakott palacsintaként használtam fel.

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sun, 2013-01-13 22:56

Szia Gamica!

A recept jól van feltéve és mind a hozzávalók is.Valóban egy nagyon sürű masszát kapunk belőlle,és amikor palacsinta sütőbe tesszük evőkanál segítségével szétterítjük.
De örülök neki megoldottad másképp,te a hagyományos folyékony palacsinta masszát készítetted így el vele. De semmi gond újjítottál rajt.
Mint írtam is én az osztrák tévén láttam és ott is kanállal simították el annyira sűrű massza volt.
További sok sikert kivánok hozzá....

Corra
Corra Sat, 2012-11-17 11:28

Nagyon jól hangzik! Könnyű, habos jellegű tésztának tűnik. Gondolom, vastagabbak lesznek, mint a hagyományos...

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sat, 2012-11-17 16:09

Szia Corra!
Igen főleg ha kisméretü palacsinta sütőben sütöd.Én nekem kimondottan arra a célra van merítőkanalam és azzal adagolom.De nagyon finom igaz a megadott receptből 12-13 db jön ki. Aki többet szeretne az duplán veszi az alapanyagot..
Én van amikor a hagyományosnál teszek porélesztőt ugyan ugy kikeverem és kissé állni hagyom akkor is könnyü és vastagabb a tésztája...

482
tejföl 3 dl
tojás 2 db
finomliszt 30 dkg
cukor 0.5 teáskanál
0.5 kk
napraforgó olaj 1.5 ek