Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös paprika

Tejfölös paprika
Tejfölös paprika
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tejfölös paprika receptje régi családi recept. Anyu a nagymamájától, én anyutól lestem el ennek az egyszerű nyári ételnek a készítését. Jellemzően sárga, narancssárga vagy pirosodó paprikából készítjük. Az eredeti recept szerint zsírral készül, de aki nem szereti, olajjal helyettesítheti.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tejfölös paprikát lehet enni magában fehér kenyérrel, de akár sült hússal, vagy sült szalonnával is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockára vágott hagymát zsíron megfonnyasztjuk, közben a paprikákból hosszú szeleteket vágunk és a szeleteket keresztben kettő, vagy három részre vágjuk és hozzáadjuk a hagymához.
  2. Kicsit együtt sütjük, sózzuk-borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a paprikánkat. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Addig főzzük, amíg meg nem puhul a paprika, de ne főzzük szét.
  3. A megfőtt paprikához keverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet. 
  4. A lisztet kevés vízzel, tejföllel elkeverjük és behabarjuk vele a paprikát.
  5. Tejföllel kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 062
elküldve: 1
receptkönyvben: 133
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paprikafőzelék

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katka65
Katka65 Wed, 2017-06-21 17:02

Imádom :) A mai napig,nyáron, többször elkészítem. De én kevés olajjal, roppanósan,sok fokhagymával. Így hidegen is ehető. Gyerekkori barátnőm anyukája főzte, és beleszerettem :) Csak kíváncsiságból kerestem rá a receptre. Örülök, hogy megosztottad :) Am pont most főzöm, csak annyi változtatással,hogy volt itthon 2 cukkini, hozzátettem :) De én is a te recepted szerint szoktam elkészíteni.

Erythirra
Erythirra Tue, 2016-07-26 00:00

Nagyon jó kis recept, finom és egyszerű. :) Már többször megcsináltam, pedig egyébként nem vagyok oda a paprikáért.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-07 16:30

 Szia Tunder!Szoval ez egy regi recept?Meg nem is halottam rola,de el fogom kesziteni,mert a paprikat nagyon szeretem!Udv.

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Fri, 2010-08-06 08:58

MankaBosy!
Örülök, hogy elnyerte tetszésedet!Nálunk sok olyan étel készül, amit még a dédnagymama is készített. Ezen az oldalon is szerepel néhány:)

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Fri, 2010-08-06 08:55

Kata!
De jó, ezek szerint Te is ismered:)A töltöttkáposzta töltelékes változatot én nem ismertem, köszi!
Tündér

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-06 07:51

Hogy mik vannak? Biztos kipróbálom. Nagyon szeretem, mikor ilyen régi dédis-nagymamás receptek kerülnek elő. Hiába a régi "öregek" tudtak a "semmiből" is olyan ételt varázsolni,és laktatósakat, hogy csak na. Egyszerűek és nagyon-nagyon finomak!!!!!!!!!!!!!!! Ezzel nem leszólni akarom a "mostani" reciket, amiket én is gyakran elkészítek, csak hát sokan nem engedhetik meg a hozzávalók miatt, hogy kirpóbálgassák.

goldbachkata
goldbachkata Thu, 2010-08-05 17:22

És akkor is nagyon finom, ha a töltött káposzta töltelékét főzöd bele :)
Köszi, hogy emlékeztettél erre a régi jó kajára!

164
vöröshagyma 2 közepes db
mangalica zsír 1 ek
fokhagyma 3 gerezd
tv paprika 1 kg
finomliszt 2 evőkanál
tejföl 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor