Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös patiszonpörkölt

Tejfölös patiszonpörkölt
Tejfölös patiszonpörkölt
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámtól lestem el még jó régen, ő már a 80-as években felfedezte a családnak a patiszont. Rántva, töltve, és így tejfelesen-pörköltösen. Kukori ez esetben nem annyira lelkes, mintha csirkepörköltről lenne szó, de azért egyszerű hétköznapi ebédként becsipegeti. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Én jázminrizzsel vagy barnarizzsel, tarhonyával vagy tésztával szoktam tálalni. Nokedlivel is kiváló.
Ajánlok mellé kovászos uborkát.
Vegáknak kifejezetten ajánlom, ki lehet hagyni belőle a tejfölt, vagy növényi tejszínnel helyettesíteni, bár speciel nekünk, a tejfölimádóknak ez így az igazi.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra darabolva megfonnyasztjuk az olívaolajon.
  2. Megszórjuk pirospaprikával, és hozzáadjuk a megpucolt, kimagvazott, felkockázott patiszont. Ízlés szerint sózzuk, lassú tűzön fonnyasztani kezdjük.
  3. Ha már egy kis levet eresztett, hozzáadjuk a majorannát, a paradicsomot és zöldpaprikát (lehet csípőset is), majd még egy kis vízzel felöntjük, és fedő alatt rotyogtatjuk, amíg megpuhul.
  4. Amikor megpuhult a patiszon, belepréseljük a fokhagymákat, kevés őrölt borsot adunk hozzá, végül a tejfölben elkevert kevés (köles)liszttel behabarjuk.
  5. Még egy rottyantás és kész is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 47 060
elküldve: 24
receptkönyvben: 619
elkészítve: 36/51
Facebookon megjelent: -

szakács

Kukori és Kotkoda

Mióta szakács: 2009.03.08.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: nyár
kategória: pörkölt
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csillagtökpörkölt

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rozsa1958
rozsa1958 Wed, 2019-03-13 23:36

Jól hangzik,még sosem gondoltam hogy a pattisonból ilyent készítsek,de várom hogy legyen és akkor megcsinálom,barna rizzsel.

tibihusi
tibihusi Thu, 2014-08-21 15:49

nem lett rossz épp most teszteltem le, tésztával olyan mint valami mediterrán spagetti..:-)

Anni-panni
Anni-panni Mon, 2014-08-04 16:34

Nagyon érdekes recept, az eredmény olyan, mint egy vega pörkölt: a pörköltíz megvan, csak a hús hiányzik. :-)
Én is szalonnán dinszteltem a hagymát, és nokedlit készítettem köretként. Mindenkinek ízlett.

vorsi0128
vorsi0128 Sun, 2013-09-08 13:45

Elkészítettem, isteni finom lett. Én tettem még bele az elején egy kis konzerv paripürét, és tésztával tálaltam. :) Köszi a receptet! Orsi

Kata58
Kata58 Wed, 2013-07-24 08:59

Én ma baconszalonnakockákkal csinálom meg úgy, hogy azt előbb lepiritom és a végén egy k.k. ecetet teszek hozzá...

cinu
cinu Thu, 2013-07-04 21:45

Elkészítettem, nagyon finom lett !! mentve a családi kedvencek közé.

lajos02
lajos02 Mon, 2012-08-06 13:57

Ma elkészítettem ebédre, nagyon finom lett!!Kicsit módosítottam a recepten: kis füstölt szalonnát pirítottam alá, aminek zsírjában, megdinszteltem a hagymát, majd patisszont, paprikát, paradicsomot.Karikára vágott virslivel gazdagítottam.Fokhagyma borssal szórtam meg, és berántottam a tejfölben elkevert liszttel. Nagyon köszönöm a receptet, hamarosan újra elkészítem. Üdv:Edit.

jkerekes8
jkerekes8 / jkerekes8 Sun, 2011-07-24 13:31

A fenti receptet szinte szó szerint készítettem el, egy kis napraforgó olajon lepirított basmati rizssel, a végén egy kis petrezselyemmel megszórva.....talán kicsit tejfölösebb lett az enyém, de nagyon finom!( lsd. a képet a facebook oldalamon.)

262
patisszon 1 közepes db
tejföl 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
vöröshagyma 1 közepes fej
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 1 kis db
zöldpaprika 0.5 db
olívaolaj 2 ek