Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös pirított csülök

Tejfölös pirított csülök
Tejfölös pirított csülök
170 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár nagyon szeretem enni is, meg főzni-sütni is, már unom.
...és, ha én unom, akkor a vendégeim is unhatják már, a mindig csak a  "pékné"  a " "jóasszony" a "gombás" a "pörkölt" a "stb" elkészítési módokat.
Nem nehézre, (mint mindig) hanem pikánsra, relatíve könnyűre szerettem volna elkészíteni a csülköt, már amennyire lehet.
Hát ez lett belőle

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ez egy - bár pikáns, de - férfias étel.
Mindenképpen igyunk valami pálinkát előtte, közben sört vedeljünk (jót tesz a személyiségfejlődésnek).
Anyát lepjük meg egy száraz kisfröccsel (jót tesz az egészségnek).
Utána 1 bilagit...esetleg 2.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk, üvegesre pirítjuk, felöntjük egy kevés vízzel, pároljuk, majd botmixerrel pürésítjük. (Szinte minden hagymás kajámnak ez az alapja. Nem szeretem, ha látom az ételben a hagymadarabokat.)
  2. A kockára vágott csülköt a szalonnazsíron lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a pürésített hagymát, az egy gerezd kinyomott fokhagymát, egy kevés vizet és újra a zsírjára pirítjuk.
  3. Aztán felöntjük az erre szánt mennyiségű fehér borral, hozzáadjuk a fele tárkonyt  és berakjuk a hőlégkeveréses sütőbe 170 fokra, fedő nélkül.
  4. Pirítjuk, 10 perc múlva megkeverjük. Pirítjuk, 10 perc múlva megkeverjük. Pirítjuk, 10 perc múlva megkeverjük. Pirítjuk, 10 perc múlva megkeverjük. (A borban pároljuk, pirítjuk).
  5. Amikor már szinte megsült, megpárlódott a borban és meg is puhult, akkor hozzáadjuk a tárkony másik felét, frissítendő az ízét és a hő miatt elvesztett színét.
  6. A nyílt tűzre tesszük, felöntjük vízzel, majd a vízben kikevert liszttel sűrítjük, felvert tejföllel savanyítjuk, pikánssá tesszük.
  7. Esetleg a borral utána ízesítünk (talán egy csepp mustár? ).
  8. Mivel szaftos, párolt rizzsel tálaljuk. Esetleg sült burgonyával, vagy tésztával. (Valószínűleg előbb vágatnám le a kezem, minthogy párolt zöldséget adjak hozzá.)
  9. A félretett tárkonylevéllel díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 552
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

z1

Mióta szakács: 2010.12.04.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös-tárkonyos pirított csülök, pirított csülök tejföllel és tárkonnyal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

834
sertéscsülök 1 kg
füstölt szalonna 10 dkg
tárkony 1 csokor
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 1 gerezd
tejföl 450 g
fehérbor 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 1 csapott ek
napraforgó olaj 1 ek
tárkony 1 szál