Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös pogácsa 5.

Tejfölös pogácsa 5.
Tejfölös pogácsa 5.
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Utazók batyujába,tarisznyájába való...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejfölben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral.
  2. Összedolgozzuk a többi hozzávalóval, s letakarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihentetni.
  3. Másnap ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, s pici szaggatóval kiszaggatjuk. Megkenjük 2-szer tojássárgájával (az első kenés után várunk egy kicsit).
  4. Előmelegített sütőben aranysárga színűre sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 33 970
elküldve: 4
receptkönyvben: 373
elkészítve: 10/19
Facebookon megjelent: -

szakács

KÁTYA

Mióta szakács: 2011.05.01.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

réteslisztes pogácsa tejfölösen, pogácsa

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Viv
Viv Sat, 2014-09-06 11:24

Én most tartok annál a résznél, hogy felfutott az élesztő. Jó sok időbe telt, kb. 1-1,5 óra. Majd holnap írok a többiről. Én is sima lisztből fogom csinálni.

Update: Szóval egy éjszakán át pihent a tészta a hűtőben. Kivettem és nekiálltam. Nekem az 1 tojássárgája nem volt elég a kenéshez, így csak egyszer kentem. (Máskor tele vagyok tojással, most viszont darabra pontosan annyi volt, amennyi kellett.) Gondolom kisebbeket szaggattam és több lett. A felére tettem sajtot is, kipróbálom hogy milyen azzal. Most van a sütőben, eddig nagyon szépen néz ki. Megemelkedett és egyre szebb a színe. (Az illata is isteni... :))

nemesvali
Nemes Vali / nemesvali Tue, 2014-06-17 08:05

de miért kell a hideg tejfölbe morzsolni az élesztőt, hiszen azt is meg lehet melegíteni, én pl. a kelt rétesbe mindíg megmelegítem, hiszen a kelt tésztát nagyon lehúzná a hideg tejföl, nem is értem a problémát

Mennike
Mennike Wed, 2012-09-12 03:46

En sima lisztbol keszitettem, most varakozik a hutoben. Kivancsi vagyok milyen lesz...Nagy pogacsa evok vagyunk:)

Mennike
Mennike Fri, 2012-09-14 23:56

finom lett el is fogyott mind:) sajt is kerult a tetejere..nalunk nem lehet kapni retes lisztet, igy nagyon izgultam, hogy milyen lesz:). A hutoben meg kelt is egy kicsit. Koszonet a receptert.

lorka
Lorka / lorka Wed, 2012-07-18 20:19

Lehet, hogy az én élesztőm volt rossz, de a tejfölben egyáltalán nem futott fel... Sajnos nagyon nem lett jó.

André Péterné
KÁTYA / André Péterné Wed, 2012-07-18 21:12

Kedves Lorka!
Nagyon sajnálom,hogy nem sikerült a pogi.Elég sokára fut fel az élesztő,hiszen hideg tejfölbe kerül. De nekem még mindig sikerült,sőt,ha "beindul",nagyon is fut. Türelem...kitartás...megéri,mert nagyon finom!A cukrot is beletetted,ugye?
Szeretettel üdvözöllek!
Kátya.

lorka
Lorka / lorka Wed, 2012-07-18 21:35

Adok még neki egy esélyt, lehet, hogy az volt a baj, hogy nem vártam eleget, a tejben mindig gyorsan felfut. Én meg nekifutok még egyszer és jelentkezem:)

André Péterné
KÁTYA / André Péterné Thu, 2012-07-19 09:42

Remélem,fog sikerülni! Esetleg a tejfölt vedd ki előbb a hűtőből, s úgy tedd bele a kézzel elmorzsolt friss élesztőt! A cukrot szórd a tetejére, takargasd be, hátha akkor hamarabb "beindulna"!
Írj majd!

kiskata10
kiskata10 Thu, 2012-03-15 16:46

szeretném megkérdezni, hogy a 2 tojássárgája csak a megkenéshez kell, vagy a tésztába is kell tenni belőle.köszönöm válaszod

André Péterné
KÁTYA / André Péterné Thu, 2012-03-15 18:03

Kedves "kiskata10"!
A két tojássárgáját a tésztába kell beledolgozni a többi hozzávalóval együtt.
Amikor másnap szaggatjuk,akkor kell egy másik tojássárgájával megkenni.
Köszönöm az észrevételedet,azonnal javítom a receptben.
További szép napot Neked, és jó sütkérezést:
Kátya.

Szilvi715
Szilvi715 Sat, 2011-11-12 20:33

Miért kell egy éjszakára hutobe pihentetni? én azonnal akarom ezt a pogácsát :o)

André Péterné
KÁTYA / André Péterné Sat, 2011-11-12 22:14

Kedves Szilvi!
Szakszerű magyarázatot nem tudok adni. Talán össze kell,hogy érjenek az ízek!
Természetesen kipróbáltam én már pihentetés nélkül is,de akkor nem lett annyira finom.
Kitartás!
Köszönöm,hogy írtál.

Rita71
Rita71 Sat, 2011-07-30 14:52

Ma megsütöttem,nagyon-nagyon fincsi lett!Már a receptjét is elkérték.Köszönjük!

André Péterné
KÁTYA / André Péterné Tue, 2011-07-26 00:47

Kedves Regi!
Örülök,hogy tetszik a pogirecept! Valóban finom,és sokáig,de 1 hétig biztosan eláll,ha fémdobozba,sütőpapír közé teszed. Viszont csak réteslisztből lesz omlós,finomlisztből kicsit "rántás"-ízű. Csak akkor tudok érte felelősséget,kezességet vállalni,ha úgy,és abból készíted el,ahogyan leírtam.
Azért ne add fel,mert nagyon finom és mutatós.Várom a visszajelzésedet,szervusz:Kátya.

reguska
reguska Mon, 2011-07-25 21:25

Jól hangzik, de ha itt Németországban nem lehet réteslisztet kapni..... :( lehet sima liszttel is? másnap is jó?
Üdv: Regi

1058
rétesliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
tojássárgája 2 db
1 teáskanál
tejföl 2 dl
élesztő 2 dkg
cukor 1 teáskanál
tojássárgája 1 db