Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös pogácsa mascarponéval

Tejfölös pogácsa mascarponéval
Tejfölös pogácsa mascarponéval
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fiam versenyeire mindig valamilyen "hamuba sült" pogácsával engedem el. 

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat (egy tojásfehérje kivételével) dagasztógép táljába mérjük, és rugalmas, sima tésztát gyúrunk belőle, amit letakarva 40-45 percig kelesztünk.
  2. Ha megkelt, úgy a tálban hagyva négy felől a széleit felhúzva, egymásra hajtjuk a tésztákat, majd újabb 20 percig kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk 2,5-3 cm-re, tetejét bevagdaljuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe állítjuk. Tetejét megkenjük a megmaradt tojásfehérjével, és újabb 20 percet kelesztjük.
  5. Előmelegítjük a sütőt, 200 fokon alul-felül sütésen 20 perc alatt megsütjük a pogácsákat.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 479
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mascarponés pogácsa, tejfölös mascarponés pogácsa, hajtogatott tejfölös pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

324
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 25 dkg
finomliszt 25 dkg
vaj 15 dkg
instant élesztő 7 g
tojás 2 db
tejföl 25 dkg
mascarpone 10 dkg
2 teáskanál