Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös répaleves

Tejfölös répaleves
Tejfölös répaleves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban sok répalevest ettem. Most hosszú idő után újból felkapott lett a családban.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük, fűszerpaprikával meghintjük.
  2. Rátesszük a savanyú répát, felkockázott burgonyát és a felaprított tarját.
  3. Felöntjük vízzel és főzzük. (Nem sózzuk, mert alapjában a répa és a tarja is sós.)
  4. Miután minden megfőtt, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 833
elküldve: 1
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves savanyított répából, tarjás-krumplis répaleves, répaleves tarjával és burgonyával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

489
savanyított kerekrépa 100 dkg
füstölt-főtt tarja 40 dkg
burgonya 30 dkg
tejföl 2 dl
napraforgó olaj 5 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 1 teáskanál
víz 2 l
finomliszt 2 csapott ek