Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-rizses-répás karfiolfőzelék

Tejfölös-rizses-répás karfiolfőzelék
Tejfölös-rizses-répás karfiolfőzelék
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyobbik kisfiam egyáltalán nem rajong a rizsért. Képes egyenként kiválogatni a tányérról, hogy véletlenül se kerüljön a szájába.

No - gondoltam -, ebből válogasd, ha tudod ;oPPP

Az egyik kedvenc főzeléke lett, megdöbbentő mennyiséget képes megenni belőle :o) és ráadásul nekem is az egyik kedvencemmé vált.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Karfiolt, répát megtisztítjuk, majd a karfiolt rózsáira szedve tesszük az edénybe, a répát pedig felkarikázzuk.
  2. Kevés olajon párolni kezdjük, s pár perc elteltével felöntjük 2 dl vízzel és sót szórunk rá. Miután felforrt, kis lángon folytatjuk a főzést, hogy legyen ideje az ízeknek előbújni.
  3. A rizst alaposan megmossuk, és 1,5 dl vízben feltesszük főni. Forrás után számított 8 perc elteltével a zöldségekhez öntjük az egészet.
  4. Amikor a répa már megpuhult, a karfiol pedig kezd szétesni, beledaraboljuk a 3 dkg-nyi sajtot, és a megadott mennyiségű tejföl-liszt keverékkel behabarjuk.
  5. Amennyiben szükséges, felöntjük még az 1 dl vízzel (én fel szoktam, mert a rizs is magába szív még folyadékot, és én hígabban szeretem), de a főzelék sűrűsége már ízlés kérdése.
  6. Miután forrni kezd, pár percig még lassú tűzön melengetjük, hogy teljesen elfőjön a liszt íze.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 364
elküldve: 7
receptkönyvben: 141
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Flikflak

Mióta szakács: 2010.06.02.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
babakonyha: baba 8-12 hónap
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rózsafőzelék, rizses karfiolfőzelék, sajtos rizses répás karfiolfőzelék

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lizizümi
Lizizümi Sun, 2014-01-19 20:49

Köszönöm a receptet! Nagyon finom! Már nemegyszer elkészítettem és még eztán is sokszor fog terítékre kerülni. :)

431
karfiol 25 dkg
sárgarépa 25 dkg
víz 4.5 dl
napraforgó olaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
rizs 10 dkg
tejföl 1 dl
finomliszt 1 dkg
cheddar sajt 3 dkg