Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-sajtos rúd

Tejfölös-sajtos rúd
Tejfölös-sajtos rúd
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajt helyett megszórhatjuk szezámmaggal is! Ideális vendégváró sütinek! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, 1 tojássárgáját és a tejfölt összedolgozzuk a sóval, margarinnal és sütőporral, illetve a lereszelt sajttal.
  2. Miután kinyújtottuk a tésztát, megkenjük a másik tojássárgájával és megszórjuk sajttal.
  3. A tésztát felszeleteljük (pl. derelyevágóval), majd a tepsire helyezzük.
  4. Mehet a sütőbe, aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 921
elküldve: 7
receptkönyvben: 254
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Cecli

Mióta szakács: 2012.01.07.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Nagymama sajtos rúdja, sajtos rúd, margarinos sajtos rúd

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

webi
webi Tue, 2012-01-17 15:54

Szia Cecli!
Én is igy készitem, csak sütőpor helyett szalalkálit / szalagáré / teszek bele. Sokkal puhább lesz a tészta, tovább eláll. Ehhez a mennyiséghez 1/2 cs szalalkáli kell.
Üdv.

timcsiikee
timcsiikee / timcsiikee Tue, 2012-01-17 01:20

Szia Cecli!

Tetszik a recept, egész egyszerűnek tűnik, vagyis inkább nem bonyolult. Azt szeretném kérdezni, hogy kb. hány centi vastagra nyújtsam a tésztát, hogy olyasmi vastagságú rudakat kapjak mint a képen? :)

üdv: Timcs

Cecli
Cecli / Cecli Tue, 2012-01-17 23:25

Szia!
Egészen véletlenül sikerült ilyenre:) De kb. 1 centi vastag volt csak a tészta !
De nekem így azért ízlik jobban, mert még később is jó puha marad, és nem lesz annyira kőkemény , mint amikor vékonyra sikerül!:):)

646
rétesliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
2 kk
margarin 10 dkg
tejföl 150 g
tojássárgája 2 db
sajt 10 dkg