Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös salátaleves

Tejfölös salátaleves
Tejfölös salátaleves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors és finom leves, és mivel saláta szinte egész évben kapható, bármikor elkészíthető, egy szelet pirítóssal kitűnő előétel.

Forrás: ízesélet

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon kevergetve pirosra sütjük az apró kockára vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a finomra vágott kétféle hagymát, és egy csipet sóval megpároljuk rajta.
  2. Közben a félbevágott salátából kivágjuk a torzsáját, majd alaposan megmossuk, lecsepegtessük, és tetszés szerint vastagabb csíkokra vágjuk.
  3. Ezután hozzáadjuk a hagymás-szalonnához, kicsit átforgatjuk rajta, majd felöntjük az alaplével és egy kevés borecettel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk.
  4. A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd egy kevés levest adunk hozzá, hőkiegyenlítést végzünk, ezután behabarjuk vele a levest, jól kiforraljuk, és kész.
  5. A tojásokat enyhén ecetes vízbe ötjük, és megfőzzük, kb. 4-5 perc alatt, hogy a közepe még kicsit lágy maradjon, majd egy hideg vízzel teli tálba rakjuk lehűlni. A kész levest ezzel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 809
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
485 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

salátaleves buggyantott tojással

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

437
fejessaláta 1 db
lila hagyma 1 közepes db
füstölt szalonna 10 dkg
fokhagyma 1 gerezd
tejföl 2 dl
olívaolaj 3 ek
fehérborecet 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
alaplé 1.5 l
tojás 4 db
ecet 0.5 dl
finomliszt 1 csapott ek