Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös sertéspörkölt tésztával

Tejfölös sertéspörkölt tésztával
Tejfölös sertéspörkölt tésztával
155 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pörkölt részben a nagymama receptje. A tésztának az elkészítési módját a nagymamám csinálta így. Egész más íze lesz, mint egy szimplán vízben kifőzött tésztának, a pirítás miatt.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és kevés olajon elkezdjük dinsztelni. Ha már kicsit megpirult, sózzuk, majd a 3 fokhagyma gerezdet fokhagymanyomón át belenyomjuk, hozzáadjuk az 1 tk fűszerpaprikát és a kis darabokra vágott hámozott paradicsomot. A húst felkockázzuk (ezt érdemes előre), és a hagymára tesszük, víz hozzáadása nélkül kicsit átpirítjuk, majd, ha már kicsit kifehéredett, hozzáadjuk a kb. 0.5 l vizet. Ételízesítőt, borsot teszünk bele. A paprikát kettévágjuk, majd a csutkájával együtt beletesszük.
  2. Felforraljuk, és kis lángon kb. 1 órát főzzük fedő alatt. Majd ezt követően a paprikát kivesszük belőle. Ilyenkor érdemes megkóstolni, ha kell, sózhatjuk, illetve az elpárolgott vizet pótolhatjuk, ha szükséges. További 40 percet hagyjuk főni.
  3. A tejfölt, 1 evőkanál liszttel és kevés vízzel csomómentesre keverjük. A pörkölt szaftjából/levéből kanalazunk bele, egy-egy merőkanállal addig, amíg csomómentes híg állagot kapunk. Majd ezt hozzáöntjük a pörkölthöz, és kevergetés mellett újraforraljuk. Az újraforrástól számítva elég 2-3 perc, és elzárhatjuk alatta a lángot.
  4. A tésztát, sós vízben kifőzzük. Majd leszűrjük, és hideg vízzel alaposan átmossuk, majd alaposan lecsepegtetjük. Közben egy fazékban kevés olajat melegítünk, amibe fél kk. sót teszünk. (Kb. 4-5 ek. olaj szükséges.) Ha átforrósodott az olaj, a tésztát beleöntjük, és kevergetés mellett átpirítjuk, amíg az egész újra át nem melegszik.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 067
elküldve: 0
receptkönyvben: 84
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Brigi

Mióta szakács: 2012.10.21.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéspörkölt tejfölösen, sertéspörkölt pirított tésztával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cumpus
cumpus Mon, 2016-08-22 10:16

Mi a csudának kell a tésztát hideg vízzel leöblíteni?

780
sertéscomb 1 kg
paradicsom 1 közepes db
vöröshagyma 5 közepes db
tv paprika 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
víz 0.5 l
tejföl 2 dl
finomliszt 1 csapott ek
tészta 0.5 kg
napraforgó olaj 0.5 dl