Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös sertéstokány burgonyás rétessel

Tejfölös sertéstokány burgonyás rétessel
Tejfölös sertéstokány burgonyás rétessel
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Salamon Csilla tejszínes ragu burgonyás rétessel című receptje adta az ötletet. Én sertésragut készültem főzni, nem csirkét, viszont nálunk a kakukkfüvet rajtam kívül senki sem kedveli, így azt kénytelen voltam kihagyni, és ehhez mérten átalakítani a receptet. Ez sikerült belőle. A férjem, aki a burgonyapürét amúgy nem kedveli, így vígan megette. :)

A leveles tészta másik feléből apró lekváros falatkákat készítetettem ebéd utánra.

hozzávalók / 5 adag

A tejfölös sertéstokányhoz

A burgonyás réteshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröhagymákat megtisztítjuk, olajon megpirítjuk kevés köménymaggal. A húst előkészítjük, hosszúkás csíkokra vágjuk, és a megpirult hagymára tesszük, fehéredésig pirítjuk.
  2. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, esetleg egy fél erőleves kockával. Én kuktában készítettem, felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepi, és ráteszem a kuktafedőt. Mikor sziszegni kezd, akkor lejjebb vesszük, és kb. 25 perc alatt puhára főzzük.
  3. A lisztet kikeverjük kevés vízzel és a tejföllel. Mikor a hús megpuhult, behabarjuk a tejföllel, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  4. A burgonyás réteshez a krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük.
  5. Közben a vöröshagymát és a zöldhagymát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk. Mikor megpirult, hozzányomjuk a fokhagymát, és lehúzzuk a tűzről. Beletesszük a petrezselyemzöldet.
  6. A főtt krumplit burgonyanyomón átnyomjuk, összekeverjük a megpirult hozzávalókkal, belekeverjük a 2 előre felvert tojást. Ízesítjük borssal, ha kell sózzuk, és késhegynyi szerecsendiót is teszünk bele.
  7. A leveles tésztát kettévágjuk (én 500 g-osat használok), és kinyújtjuk késfoknyi vastagságúra. Ráterítjük az ízesített burgonyapürét, feltekerjük, megkenjük tojással a tetejét, és előmelegített sütőbe toljuk kb. 25 percre, míg a teteje megpirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 405
elküldve: 2
receptkönyvben: 167
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tokány tejfölösen, sertéstokány krumplirétessel, kuktában főtt sertéstokány

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

762
sertéscomb 80 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
köménymag 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 175 g
napraforgó olaj 2 ek
petrezselyem 0.5 csokor
finomliszt 3 evőkanál
burgonya 80 dkg
leveles tészta 250 g
vöröshagyma 1 kis fej
zöldhagyma 1 db
tojás 2 db
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint