Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-szaftos hús

Tejfölös-szaftos hús
Tejfölös-szaftos hús
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez egy régi családi recept, kiadós és finom.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főtt tésztával és savanyú uborkával kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, és forró olajon mindkét felüket pirosra sütjük.
  2. Közben felteszünk kb. 2 l vizet forrni, amelybe teáskanálnyi ételízesítőt  és 3 db babérlevelet dobunk.
  3. Ha a húsok megsültek, a vízben teljesen puhára főzzük. Ez hozzávetőlegesen 30-40 percet vesz igénybe.
  4. Ezután a forró vízhez adjuk a 10 ek prézlit, 1 ek búzadarát és a tejföllel elkevert mustárt.
  5. 10 percig összefőzzük, a prézlitől és a darától sűrű, szaftos lesz.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 96 018
elküldve: 14
receptkönyvben: 664
elkészítve: 39/52
Facebookon megjelent: -

szakács

Mimimama

Mióta szakács: 2010.01.08.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös-mustáros csirkemell morzsás szafttal

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kibord
kibord Wed, 2014-03-26 13:07

Már többször megcsináltam és tényleg nagyon finom és kiadós. Nálunk is nagy kedvenc lett.

lujza1212
lujza1212 Thu, 2012-06-07 16:04

mindent ugy csin ahogy le van irva, nagyon nagyon finom lett, az egesz csaladnak izlett. Mostmar ez is egy kedvenc lesz :)
Koszi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-25 12:24

en karajjal csinaltam meg. :)

arpi721102
arpi72 / arpi721102 Tue, 2010-03-02 10:33

KÖSZI,most már képben vagyokde én még egy kis kaporral megízesíteném! Elrontani biztos nem fogja!

mimimama
Mimimama / mimimama Mon, 2010-01-11 20:37

A 30-40 percnyi főzés ebben a vízmennyiségben nem a hús, hanem a szaft érdekében történik :-)

gömbicica
gömbicica Mon, 2010-01-11 20:04

Nekem a csirkemell már olajban történt kisütés után is puha. (ezért szeretem a csirkemellet. főleg szeletekben, hamarább puhul) Nem kellett azt 30-40 percig két liter vizben főzni. Ez már egy kisebb adag leves, akár mennyire is elfő a végére. Oldalas alá nem szoktam ennyi vizet tenni, pedig azt aztán tényleg nem elég átsütni.

mimimama
Mimimama / mimimama Mon, 2010-01-11 17:24

Ennek egy része elfő a 30-40 perc alatt. Kevesebb vizet is használhatsz,akkor sűrűbb lesz a szaft.
Az a lényeg,hogy főjjön benne a hús.
Jó étvágyat hozzá!
mm.

Ildibildi
Ildibildi / Ildibildi Mon, 2010-01-11 16:46

Tetszik a recepted, csak furcsálom a 2l vizet a 70dkg húshoz ????? Nem sok ? Bár lehet,hogy nincs igazam.

718
csirkemell filé 70 dkg
tejföl 450 g
mustár 2 ek
zsemlemorzsa 10 ek
búzadara 1 evőkanál
babérlevél 3 db
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
víz 2 l