Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-szalonnás lepény

Tejfölös-szalonnás lepény
Tejfölös-szalonnás lepény
95 perc / előkészület: 60 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran szoktam lepényt sütni, mert az íze és az illata nagyon finom. Az egész konyhát átjárja a sült lepény illata. Imádjuk. 

hozzávalók / 5 adag

tésztához

feltéthez

ajánlat

Gulyásleves mellé ajánlom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vizes-cukros tejben felfuttatott élesztőt, sót, zsírt, és sima tésztát dagasztunk belőle.
  2. Letakarjuk konyharuhával, és meleg helyen hagyjuk kelni a duplájára.
  3. Majd kivesszük a sodródeszkára, kétfelé vesszük, és átgyúrjuk őket. Még hagyjuk pihenni 10 percet.
  4. Ez idő alatt előkészítjük a szalonnát, felkockázzuk, és előmelegítjük a sütőt 180 fokon.
  5. Az egyik tésztát kisodorjuk, és a kizsírozott tepsibe tesszük, megszórjuk sóval ízlés szerint, rátesszük a tejfölt, és megszórjuk a szalonna kockákkal.
  6. 180 fokon 35 percig sütjük, de sütőtől függ. A másik tésztával ugyanígy járunk el.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 19 257
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: lángos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kenyérlángos, tejfölös-szalonnás kelt tészta, kelt lepény szalonnával és tejföllel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

800
finomliszt 50 dkg
víz 2 dl
cukor 1 teáskanál
tej 1 dl
élesztő 2 dkg
2 teáskanál
sertészsír 1 ek
tejföl 5 dl
0 ízlés szerint
füstölt szalonna 15 dkg