Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös szárazbabfőzelék - Zsuzsócitól

Tejfölös szárazbabfőzelék - Zsuzsócitól
Tejfölös szárazbabfőzelék - Zsuzsócitól
65 perc / előkészület: 5 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem könnyű étel, de mi imádjuk, és nagyon finom. Barátaink, ha nyáron bográcsozunk, legtöbbször ezt kérik, közelharcot kell vívnom egy kis gulyásért. Bográcsban készítve is nagyon finom!!! Tudom, mindenki fél a bab puffasztó hatásától. Lehet nem titok, nekem a mamám azt tanította, hogy a babról öntsem le az első forralás után a vizet, és újra öntsem fel, forraljam fel újra, és ezután fűszerezzem. Nálam bevált!!!

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este beáztatjuk a babot jó bő, hideg vízben, és főzés előtt átmossuk -így tesszük fel főzni, ugyancsak hideg vízben.
  2. Hozzáadjuk a füstölt husikát, kolbászt, majd a borsot, babérlevelet.
  3. Belereszeljük (sajtreszelőn) a vöröshagymát, fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymát.
  4. Puhára főzzük -az előáztatás miatt ez nem olyan hosszú idő, mint egyébként!
  5. Utolsó lépésként behabarjuk a tejfölös liszttel.


 

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 49
össznézettség: 217 151
elküldve: 29
receptkönyvben: 949
elkészítve: 63/95
Facebookon megjelent: 1

szakács

Zsuzsóci

Mióta szakács: 2011.10.21.
1 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

habart babfőzelék, babfőzelék erdélyiesen, szárazbabfőzelék tejfölösen

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lelkeske
lelkeske Sun, 2012-11-25 19:41

Szuper recept! Nagy sikere volt nálunk. Igaz, én csak füstölt combot kaptam, nem tarját, meg egy kicsi kolbász, és remek íze lett! Csak az áztató vizet öntöttem le róla, mégegyszer átmostam és nem puffaszt ( így 7 óra elteltével ), remélem már nem is fog. :) köszi a receptet!

Vagisz
Vagisz Wed, 2012-02-15 14:45

Kedves Zsuzsóci!

Köszönöm a receptet. Finom lett, bár én a hús helyett 2 füstölt hús kockát dobtam bele. Nagyon jó íze lett.

Köszönöm.

Dolgozolany
Dolgozolany Fri, 2012-02-10 14:16

Tegnap megcsináltam és nagyon fincsire sikeredett. Köszönöm a receptet és ajánlom mindenkinek.

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2011-12-18 20:45

Szia Zsuzsóci!
A napokból hetek, sőt másfél hónap lett, mire elkészítettem a főzeléket :-))
De megvan, ééés nagyon-nagyon fincsi lett!!! Ugyanúgy csináltam, ahogy írtad, tökéletes!!!!
Ja, nem öntöttem le az első felforralás után a vizet, húha ............... :-)))))
Köszi szépen a receptedet, megtartom, és az biztos, hogy mindig eszembe jutsz, ha készítem.
Boldog Karácsonyt kívánok Neked, és családodnak! És hasonló finomságokat, mint ez az ételed!
Várom a többi receptedet is!!!
Üdv: Vici

vicikó
Vicikó / vicikó Tue, 2011-11-01 00:06

Szia Zsuzsóci!
Nagyon guszta!!! A napokban biztos elkészítem, majd referálok.
Üdv. Vici

1018
fejtett bab 1 kg
füstölt sertéscsülök 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 4 db
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 330 g