Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös szelet

Tejfölös szelet
Tejfölös szelet
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt még nagymamám készítette először és tőle tanultam el. Egyik kedvencem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tésztát ajánlok hozzá. Főleg a spagettit szeretem mellé. De ki hogyan gondolja. Mindenféleképp finom lesz:).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket a klopfolás után besózzuk és lisztbe forgatjuk. Majd mindkét oldalukat megsütjük serpenyőben egy kis olajon. Aztan félretesszük.
  2. Az eddig használt olajban az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük és hozzáadjuk az elősütött hússzeleteket. Pirospaprikával és borssal ízesítjük, majd felengedjük vízzel hogy teljesen elfedje a húst. Sót csak akkor adunk hozzá, ha még szükséges.
  3. Amikor már majdnem kész, beletesszük a tejfölt és hozzáadjuk a kockára vágott csemeguborkát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 73 369
elküldve: 14
receptkönyvben: 641
elkészítve: 35/47
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanett

Mióta szakács: 2008.11.30.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös karaj

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csillagstefi
csillagstefi Mon, 2016-05-16 11:56

Szia Zsanett.Kezdő szakácsnönek számítok.Most szeretném megcsinálni ezt a receptet.A kérdésem az volna miután többször is elolvastam a recept leírását de nem találtam sehol hogy mikor kell a lisztet beletenni??? A végén jó? A tejföllel összekeverve?.Vacsira csinálnám meg rmélem még ma kapok választ.Köszönöm.Zsuzsi.

evus2
evus2 Fri, 2014-01-17 15:34

Most már csak e szerint a recept szerint készítem, tökéletes, nagy kedvenc lett! Köszönöm!

petrezselyem
petrezselyem Sun, 2012-08-05 16:49

Nagyon finom volt!
Legközelebb egy kis gombát is teszek bele!
Köszi a receptet!

eszteram
eszteram / eszteram Sun, 2012-04-22 14:09

Most készítem másodjára. Elsőre gyorsan elfogyott, remélem ez is olyan jól sikerül majd. Nagyon-nagyon finom és a spagetti tökéletes köret mellé! :)
Köszi a receptet!

pankota
Pankota / pankota Wed, 2012-02-08 19:33

Pontosan így készítettem el, ahogy leírtad a receptben, és spagettivel. Isteni volt, mindenkinek ízlett! Köszi a receptet! :)

anada
anada Fri, 2015-01-02 12:46

Már sokszor elkészítettem, nagyon szeretjük! Csirke vagy pulykamell csíkokat is tökéletes.

kityu
kityu Sun, 2011-07-24 15:27

Nálunk ez volt ma az ebéd nagyon finom volt de én soknak tartom bele a két evőkanál pirospaprikát.De igy is mind elfogyott szerintem sűrűn fogom ezt főzni

Sunnybaby
Zsanett / Sunnybaby Sun, 2011-07-24 16:21

Kedves Kityu!Örülök hogy ízlett!A pirospaprikából pedig mindenki annyit rak magának bele amennyit szimpatikusnak talál.Én azért írtam két kanállal,mert itt Skóciában más a pirospaprika mint otthon.Többet kell bele tenni.

ancika25
ancika25 Sun, 2011-02-06 14:04

Szia Zsanett! Én ma ebédre készítettem el. Nagyon finom lett ! Annyit változtattam,hogy Én behabartam,és főtt rizzsel tálaltam! Köszönöm a receptet :) Szép napot ! Üdv Ancika

Sunnybaby
Zsanett / Sunnybaby Mon, 2011-02-07 00:37

Szia Ancika!Ez a rizses változat sem hangzik rosszul.Majd kipróbálom egyszer.És köszi a hozzászólást!Üdv

helga99
helga99 Wed, 2011-01-12 00:01

Nagyon finom lett! Egy éves kisfiamat próbálom házi kosztra szoktatni,több-kevesebb sikerrel.. ezt gond nélkül megette ebédre,sőt vacsira is ezt evett! : )

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-07 09:55

Zsanett köszike a receptet.. már többször megcsináltam:))

Sunnybaby
Zsanett / Sunnybaby Sun, 2010-08-08 19:15

Köszi Ági és örülök hogy tetszik.Én valahogy nagyon imádom ezeket a savanykásan pikáns izeket.:)Különben egy időben én is sokat főztem ezt.:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-07 09:54

ma is ez lesz ebéd...mert isteni finom:))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-02-14 19:06

hát 50perc nem elég főzéshez

zsuzso100
zsuzso100 / zsuzso100 Mon, 2009-09-14 18:04

Nem vagyok egy nagy hússütő. Az lenne a kérdésem, hogy csináljam, hogy megfordítás után ne jöjjön le a lisztes réteg.
Köszi!
Egyébként jónak ígérkezik.

Sunnybaby
Zsanett / Sunnybaby Wed, 2009-09-16 21:59

Nekem az a véleményem hogy jól forrósítsd fel az olajat és hirtelen süsd meg.Csak annyi ideig süsd mindkét felét amig egy picit megpirul.És az is fontos hogy csak kevés olaj legyen a serpenyőben.Remélem sikerül és ízleni fog majd!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-08-26 12:18

Ez egy nagyon jó recept, a végeredmény isteni! :) Amolyan bezabálós. (Bár én a csemegeuborkát kihagyom belőle, de ez egyéni rigolya. :) )

579
sertés rövidkaraj 80 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fűszerpaprika 2 ek
tejföl 2 dl
csemegeuborka 5 db
finomliszt 4 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 ek