Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös szilvaleves

Tejfölös szilvaleves
Tejfölös szilvaleves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár éve a barátnőmnél ettem először szilvalevest. Egy Nagyszalontáról származó néni főzte, és ő csak "ciberének" hívta. Addig eszembe nem jutott volna, hogy szilvából is lehet levest főzni, mégpedig milyen finomat! Nem tudom, az pontosan hogy készült, csak magamtól próbáltam leutánozni. Szerencsére ez is hasonlóan ízletes lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, 5-6 szép szem kivételével összedaraboljuk, minimum 1,2 l vízben a fűszerekkel megfőzzük.
  2. Átszűrjük, a citromot kidobjuk, és a gyümölcshúst 2 nagy ek tejföllel és a keményítővel összeturmixoljuk.
  3. Visszaöntjük a levéhez, átkavarjuk, s mialatt felforr, a maradék szilvákat beledaraboljuk. Együtt főzzük 1 percig.
  4. Lehűtve tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 30 014
elküldve: 11
receptkönyvben: 422
elkészítve: 46/60
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szilvakrémleves tejföllel habarva, cibereleves szilvából, tejfölös-mézes szilvaleves

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Crazed
Crazed Thu, 2015-08-27 13:31

Tenyleg nagyon finom ez a szilva leves es nagyon gyorsan elkeszult.

Adriennke26
Adriennke26 / Adriennke26 Thu, 2015-08-13 22:21

Kedves Fahéj!
Eddig csak vegyes gyümölcsből készítettem gyümölcslevest, és tejjel vagy tejszínnel szoktam felengedni.
Most kipróbáltuk ezt a szilvalevest, nagyon-nagyon finom! Ebben a hőségben olyan jólesett a hideg gyümölcsleves.
Köszönöm a receptet!
Üdv, Adrienn

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2015-08-14 07:27

Kedves Adrienn!
Örülök, hogy bevált a receptem. Jó, hogy eszembe juttattad. Indulok is a piacra szilváért... :)
Üdv: Fahéj

n_Jucuska
n_Jucuska Mon, 2015-08-10 21:42

Kedves Fahéj!

A sokféle szilvaleves recept közül a tiédre esett a választás és most sem csalódtam (ahogy a többi elmentett és elkészített receptedben sem :-)). Én annyit változtattam rajta, hogy pár szem szegfűszeget még beledobtam. A végeredmény isteni lett és az pedig külön tetszett, hogy étkezési keményítővel van készítve. köszi a receptet.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2015-08-11 21:03

Kedves Jucuska!
Örülök, hogy a receptemet választottad! Az étkezési keményítő kicsit selymesebbé teszi a levest, a liszt talán nem annyira, ezért használom én is, hacsak van itthon. Persze ha nincs, akkor bizony én is a liszthez folyamodom. :) Így is, úgy is, én nagyon szeretem ezt a levest. Örülök, hogy most már te is!
Üdv: Fahéj

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2014-03-17 18:58

Szerintem biztosan, bár nem lesz olyan íze, mintha frissből készült volna. A friss szilva savanykás, ha megfőzzük, a befőtt meg már eleve hőkezelve van, szóval sokkal tompább lesz az íze. A színe se lesz az a szép élénk. De azért megér egy próbát.
Üdv: Fahéj

zsuzsik
zsuzsik Mon, 2013-08-05 00:09

Kedves Fahéj,
felkeltette az érdeklődésemet ez a leves, pedig azt hittem, hogy a mai szilvalekvárfőzés után egy darabig semmi szilvásat nem akarok látni... Csak egyetlen kérdésem van: milyen fajta szilvából lehet ezt a finomságot elkészíteni? Válaszodat előre is köszönöm! Gratulálok a receptekhez és a fotókhoz :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2013-08-08 17:18

Bocs, hogy csak most válaszolok. Bármilyen szilvából jó, söt mi több, isteni! :)
Üdv: Fahéj

kleróz
kleróz Thu, 2013-08-01 16:27

Ez bizony nagyon finom :) Most tartunk a hűtés fázisban,alig várom hogy lehűljön.

koszorucska
koszorucska Sat, 2013-01-26 12:20

Kedves Fahéj!
Miért van az, hogy ahányszor receptet keresek, szinte mindig az Önét (vagy Éva anyócáét) választom, pedig nem nézem, ki küldte be. :)
Olyan finomakat készít! :)))
Ma ez lesz nálunk a leves, köszönjük ezt a receptet is! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2013-01-26 13:40

Kedves Koszorúcska!
Örülök, ha így gondolja. Valószínűleg hasonló az ízlésünk. A receptemet pedig nagyon szívesen! És nem csak ezt, hanem mindet, amelyik megtetszik.
Üdvözlettel: Fahéj

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2012-09-02 18:45

Kedves Fahéj!
Gyermekkoromban ettem szilvalevest, azt is aszalt szilvából. Bevallom őszintén nem szerettem. De ez a te levesed nagyon finom. Fogom még főzni és népszerűsítem a barátaim között. Köszi. Piroska

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-09-03 17:11

Kedves Piroska!
Ezek szerint megfőzted? Nagyon örülök, hogy finomnak találod, és persze a népszerűsítésének is örülök. :)
Üdv: Fahéj

190
szilva 1 kg
1 késhegynyi
cukor 3 ek
méz 1 ek
fahéj 1 kk
citrom 0.2 db
tejföl 2 ek
étkezési keményítő 1 evőkanál
víz 1.2 l