Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-tárkonyos sült csirkecombok

Tejfölös-tárkonyos sült csirkecombok
Tejfölös-tárkonyos sült csirkecombok
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom lett ez az étel, köretnek rizst tálaltam hozzá, mivel jó kis szaft lett a tepsiben!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét jól megmossuk, majd a bőrét leszedjük, és ismét  megmossuk.
  2. A tejfölt, olajat, sót, borsot, tárkonyt összekeverjük.
  3. Beleforgatjuk a csirkecombokat, majd enyhén kiolajozott tepsibe rakosgatjuk.
  4. A maradék öntetet a tetején elosszuk.
  5. Alufóliával letakarjuk, és 35 percig puhítjuk.
  6. A mozzarella sajtot fel karikázzuk, és amikor leszedjük a húsról a fóliát, akkor rárakosgatjuk.
  7. 15-20 percig sütjük még, amíg szép barnás színe nem lesz. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x22 cm
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 376
elküldve: 8
receptkönyvben: 343
elkészítve: 16/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tárkonyos csirkecomb, sült csirkecomb tejfölösen, fűszeres csirke

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Sat, 2015-08-22 08:00

Joghurtos, currys combot terveztem ma ebédre, csak épp elfelejtettem a csirkét éjszakára bepácolni. "Bánatomban" keresgéltem valamit helyette, és így bukkantam erre a receptre, amihez minden volt itthon. Érdemes volt! Sose jutott volna eszembe a tárkonyt a csirkével, se a mozzarellával összehozni, pedig remekül passzol hozzá. Nagyon jó recept, köszönöm szépen.

eletke
Eletke / eletke Wed, 2013-06-05 11:50

megcsinaltam,es nagyon izlett.Nem sok minden kellett hozza ezert is valasztottam,es nagyon elegedettek voltunk az eredmennyel:-) Koszonet!
Hogy tudok en is felrakni receptet???van egy hasonlom mint ez, de megis mas.Azt tudom,hogy a receptjeim-be kell belepni, de onnan hogyan tovabb??Ha segitenel egy valasszal,azt kulon megkoszonnem.udv:eletke

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Mon, 2013-06-17 06:05

Szia!
Nagyon orulok, hogy sikere lett, koszonom a pozitv hozza szolast!
Ha feltolteni szeretnel, akkor a "sajat oldalam" -ra menjel be, es azon belul a bekuldes fulecske, ott tudod megcsinlani. remelem sikerul feltolteni a recepetet!
Kellemes napot:Moni

Enda
Enda Mon, 2012-08-06 13:12

Végre megcsináltam a hétvégén. Isteni finom:) Bár annyit csaltam, hogy a tejfölbe só helyett ételizesítőt tettem. Viszont így tárkonyosan, sajtosan isteni finom, az illatokról nem is beszélve:) Jénaitálba sütöttem, látványértéke is 5-öst kapott nálunk. Mivel én a rizzsel nem kötöttem szoros barátságot krumplipürével tálaltam a szaft miatt. Vendégváró kajának is kitünő. Köszönöm a remek receptet. Szép hetet Neked:)

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Mon, 2012-08-06 15:19

Kedves Enda!
Nagyon nagyon szepen koszonom a pozitiv hozza szolast! Nagyon orulok,hogy sikert aratott az etel! Remelem talalsz meg a receptjeim kozott kedvedre,kedvetekre valot!
Kellemes hetet viszont :Moni

sziszi1994
sziszi1994 Wed, 2012-08-01 15:14

Szia Móni! Lenne egy kérdésem! Menyi olíva olaj kell hozzá és hogy lehet-e étolajjal helyettesíteni ? Mert én nem nagyon szeretem az olíva olajat ! Várom a válaszodat! Köszönöm előre is! Szép napot!

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Wed, 2012-08-01 16:38

Kedves Sziszi1994!
A tepsit ki kell kenni vekonyan hogy ne ragadjon le a husi, es a tetejet meg lehet locsolni, de nem kell sok, hogy ne tocsogjon benne!
Kellemes napot:Moni

Enda
Enda Thu, 2012-06-07 23:05

Kedves Mona,
így éjjel akadtam rá a receptedre:) Nagyon jól hangzik, viszont a tárkony mennyiségét elárulnád? Én kb. 1 evőkanálnyira gondoltam...a többivel nincs gondom:) Viszont a hozzászólásokat elolvasgatva, wasabirozival valóban nem kell foglalkozni. Feltehetően nem tudja, h fehér összetevőkből nem lehet színkavalkádos képet csinálni. Én jót mosolyogtam a butaságán, tedd te is azt... különben + szóra sem érdemes...

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Fri, 2012-06-08 06:24

Kedves Enda!
Igen, kb annyit raktam bele én is , a tárkonynak elég intenziv az illata (en imadom) és az ize is!
Ja, mindegy hogy Moni vagy Mona))))))))))))))))
Kellemes napot kivanok!!!!

Virágh Bea
Virágh Bea Wed, 2012-04-18 16:34

Nincs azzal a fotoval (sem) semmi baj, a recept is klassz, egyszerű, könnyű és finom. Lehet, hogy Wasabirozi sem akart rosszat, ne bánkódj rajta, végülis nagy dolgokat nem mondott.

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Wed, 2012-04-18 20:20

Kedves Bea!
Igazan koszonom a kedves hozza szolast!
Sajnos vannak kelletlen emberek is, de ez van.
Ha gondolodprobald ki a receptet, nagyon finom.
Tovabbi kellemes estet:Moni

evacili
evacili Sun, 2012-03-11 12:36

Én is elmentettem az elkészítendők közé. Kéretlen hozzászólókkal nem kell foglalkozni! Egyébként a fotó hűen tükrözi, hogy ez nagyon klassz kaja lehet.

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sun, 2012-03-11 13:05

Kedves Evacili!
Koszonom a pozitiv hozzaszolast!
Tenyleg klassz kaja es nagyon finom!!!
Kellemes napot kivanok:Moni

Wasabirozi
Wasabirozi Sat, 2012-03-10 23:30

Kedves Móni.
A recept remek!!!! Igaz én zsírral( ha lehet kacsa vagy liba zsírral) készítem el, mert elkészítem.
A fotó ZSENGE, ajánlom az oldal ételfotózás ajánlását nézd át.
Üdv. Rozi

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sun, 2012-03-11 07:45

Kedves Rozi!
Ne haragudj, hogy ezt irom, de lapozzal legyszives, es keress magadnak mast akit tudsz kritizalni stb.... Nezz meg par fotomat az etelekerol, van jobb is. Ez az eteltol is fugg es nem tolem, hogy miyen kepet keszitek.
Ajanlgass kerlek masnak dolgokat, ne nekem!
Moni

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2012-03-11 02:37

En meg ajanlom, hogy a hozzavalokat nezd at: csirke, tejfol, mozzarella. Feher, feher, feher... akik ide feltoltenek recepteket, nem hivatasos gasztroblogggerek, tehat nincs profi Canon gepunk (nekem se!!), amivel gyonyoru profi etelfotokat lehet kesziteni, raadasul ezek a szintelen hozzavalok meg csak nehezitenek a helyzeten. A halatlan eszkozokbol es halatlan hozzavalokbol probalja mindenki a leheto legkedvezobb kepet kihozni, ezert kritizald inkabb azt (ha mar mindenaron kritizalni akarsz), akin minimalis erofeszites jelet sem latod. Ez a foto nem az..

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sun, 2012-03-11 07:52

Kedves Boribon!
Igazan koszonom a hozzaszolasodat!
Sajnos ez a holgyike egy masik receptemnel is megtalalt, ez van! Egyebkent igazad van. Nincs semmilyen szuper gepem, egy egyszeri samsungal keszitem az etel fotokat, egyebkent a kicsi lanyomrol is avval es nagyon szuper nagyon jo kepek keszulnek rola. (egy kozossegi oldalon fenn is van!)
Tudod az eletben vannak dolgok, vannak emberek akiknek az a boldogsag, ha a masikat kritizaljak stb... En nem itelek el senkit, mert nem ismerem, ezert nem is szeretnek velemenyt mondani.
Meg egyszer nagyon szepen koszonom a hozzaszolasodat, es tovabbi kellemes napot es hetveget kivanok neked:Moni

728
csirke alsócomb 12 db
tejföl 450 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
mozzarella 125 g