Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös tavaszi leves sajtgaluskával

Tejfölös tavaszi leves sajtgaluskával
Tejfölös tavaszi leves sajtgaluskával
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rettentően levesmániás vagyok. Nem számít, milyen leves, az jöhet. Ez az egyik első "nemkrémleves" levesem. Mivel a süteményekkel kezdtem a szakácskodásom, utána jöttek a krémlevesek, húsok. Majd az idő múlásával egyre több mindent "kellett" megtanulnom sütni-főzni. Ez az egyik nagy sikerű saját levesem. Mindenféle variációban készítettem már, az alap mindig ugyanaz, a többi attól függ, éppen milyen hangulatom van. Lehet tárkonyosan is vagy csirkével, eddig akárhol főztem, nagy sikere volt. A sajtgaluska pedig Harmathy Ildikó konyhájából való, köszönet érte!

hozzávalók / 8 adag

  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 25 dkg kockázott bacon szalonna
  • olaj, só
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 15-20 dkg zöldborsó
  • 1 karalábé
  • 2 leveskocka
  • 2-3 ek majoranna
  • 3 nagy ek tejföl
  • 3 ek liszt
  • petrezselyem
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra kockázzuk, a sárga- és fehérrépát karikákra vágjuk, a karalábét ha szeretjük kockázzuk, ha nem, akkor csak félbevágjuk. Kevés olajon a hagymát elkezdjük párolni, majd kb. 5 perc után hozzáadjuk a felkockázott bacont, és így együtt puhára pároljuk. 
  2. Ezután hozzáöntjük a zöldségeket, azaz a répákat, borsót, karalábét. Majd sózzuk, és 1 dl vizet hozzáöntünk, így 10 perc alatt puhára pároljuk a zöldségeket. 
  3. Ha félpuhára párolódtak, akkor hozzáöntünk kb. 2 l vizet és beledobjuk a leveskockákat, megszórjuk majorannával, fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket.
  4. Ezalatt elkészíthetjük a sajtgaluskát. Ha kész, beleszaggatjuk, felforraljuk. 
  5. A tejfölt közben csomómentesre keverjük a liszttel és petrezselyemmel egy külön edénybe. Egy merőkanállal 1-2 kanálnyi forró levest  merünk a tejfölre, és jól kikeverjük. Majd ezután ezt a forró, leveses-tejfölös keveréket a nagy leveses fazékba visszaöntjük, gyorsan elkeverjük, majd hagyjuk egyet-kettőt forrni, és kész is.
  6. Melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 021
elküldve: 7
receptkönyvben: 153
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves, tárkonyos zöldségleves, tejfölös zöldségleves, zöldségleves galuskával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cslaszlo
cslaszlo Thu, 2014-07-24 14:48

Nagyon finom leves, már vagy féltucatszor elkészítettem. Köszönöm a receptet! :)

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Thu, 2014-07-24 22:02

Örülök, hogy ízlett és pláne annak hogy bevált! Nálunk is gyakori vendég! Egészségedre! :)