Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-túrós lepény

Tejfölös-túrós lepény
Tejfölös-túrós lepény
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az almás lepényem tésztája túrótöltelékkel. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kinyújtjuk olyan vastagra, hogy az egész tészta beleférjen a tepsibe, plusz a széleire függőlegesen.
  2. A töltelékhez valókat összekeverjük egy tálban, és a tésztára ráterítjük a túrótölteléket.
  3. A tetejére valót összekeverjük, és rákenjük a tetejére. Előmelegített sütőben készre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 33x27x4 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 576
elküldve: 2
receptkönyvben: 253
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Ági túrós lepénye, túrós pite tejfölös tetővel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

telstar
telstar Fri, 2018-11-09 23:10

A tészta mennyiségét a megadott 60 %-ára kellene módosítani, mert úgy lesz hasonló az említett almás lepényéhez (aminek tészta teteje van).
Egyébként finom, bár nekem ezzel a kevéske cukorral kissé savanykás lett a végeredmény, de ez javítható utólag is.

libaláb
libaláb Mon, 2012-07-16 08:19

Ez volt a hétvégi desszert, imádták! Péntek este sütöttem meg, már akkor elkezdett mindenki sündörögni amikor még forró volt, annyira illatozott. Meglepetésemre nemcsak másnap, de még vasárnap is finom puha volt, szóval tökéletes vendégváró süti, el lehet előre készíteni és friss marad.

Vadmalac
Vadmalac Thu, 2012-06-28 19:31

Kedves Ági!
Ezt a sütit 3,5 éves kislányom készítette el az imént és isteni lett, a szomszédok nagy örömére. Köszönjük a nagyszerű receptet!
Az almás lepényednél néztem meg a javasolt sütési hőfokot - talán segítség lenne, ha itt is megadnád...
Persze próba nélkül is a kedvencek közé került az almás süti is.... ;o)
Szóval köszi és szép nyarat!
Andrea

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Thu, 2012-06-28 20:20

Kedves Andrea!

Igen a tésztáját és a tölteléket is nézve szinte "gyerekjáték" elkészíteni ezt a tórós lepényt, mert annyira egyszerű. :) Köszönöm az észrevételt, pótoltam a hőfokot. Nektek is szép nyarat és további jó sütögetést kívánok! Üdv: Ági

1838
finomliszt 45 dkg
margarin 30 dkg
porcukor 15 dkg
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
tejföl 450 g
tojás 1 db
tehéntúró 1 kg
búzadara 3 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 1 ek
tojás 1 db
tejföl 2 ek
cukor 1 púpozott ek