Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-túrós rakottas hús szalonnával

Tejfölös-túrós rakottas hús szalonnával
Tejfölös-túrós rakottas hús szalonnával
11 perc / előkészület: 1 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet nagyon régen egy újságban olvastam, kipróbáltam, és rögtön a család kedvece lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, majd karikára szeljük.
  2. A húst kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és az olajon hirtelen kisütjük.
  3. Egy közepes méretű, tűzálló tálat kivajazunk, a fele burgonyát beleterítjük, kissé megsózzuk.
  4. Az ecetes paprikát karikára vágjuk, ahogyan a paradicsomot és a hagymát is. Soronként a burgonyára rétegezzük. Erre kerülnek a hússzeletek, majd a maradék burgonyával befedjük.
  5. Sütőben közepes lángon kb. 30 percig sütjük.
  6. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, serpenyőben kiolvasztjuk, majd zsírjával együtt a rakottasra öntjük. 
  7. A tejföllel meglocsoljuk, és rámorzsoljuk a túrót. A sajttal megszórjuk.
  8. 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe, ez alatt szép színt kap.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 281
elküldve: 5
receptkönyvben: 261
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

wkata

Mióta szakács: 2011.02.20.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott hús szalonnával, rakottas túróval, tejföllel, almapaprikás rakott sertéstarja

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

oreganyo
oreganyo Mon, 2015-03-09 04:14

Kedves Wkata!
Végre egy háziasszony beismeri, hogy nem lehet mindíg csirkemellet főzni, Nálad legalább a fiúk ki merték mondani: nem kell csirke. Örülök, hogy ezt le is írtad. A recepted meg nagyon tetszik, kipróbálom sertés tarjából.
Üdv.: Öreganyó

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-03-27 08:31

Kedves wkata!
Hát igen, aki rendelkezik ilyen csoda állománnyal, annak a jó, mivel tudsz mikor melyikhez kapni, szeretnél húsos ételt alkotni.:-)))
Nem baj, szép lassan, ha úgy van ízesítve, és más egyéb trükkök, elfogadják azt, olyanra is szükség van,ráadásul nagyon finom.:-)))Nem baj, majd szépen idővel elfogadják.Szép vasárnapot!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-03-26 19:21

Kedves wkata!

Én meg fizetéskor a sertéshusiból,de a nagy igazság, hogy csirke és pulyka párti maradok, viszont néha nem árt a változatosság.:-))
Nagyon finom volt.:-))
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

wkata
wkata / wkata Sat, 2011-03-26 20:01

Szia kedves gregoreva! Az az igazság, hogy én is baromfi párti vagyok, de a családom férfi tagjai, mármint a hites uram, és a pici fiam nem szeretik a csirkét, és a pulykát.Pedig garantáltan tápmentes csirkeállománnyal rendelkezem.Csak ritkán tudom őket "árverni".De azéris ki fogom próbálni a te verziódat!Szép estét kívánok!wkata

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-03-25 11:23

Kedves wkata!

Elmentettem, sőt ma el is készítettem, de bocsi, én csirkehúsból.Így is finom lett, és az illata is isteni:-)))
Köszönöm szépen, a receptet.:-))
Szép napot!
Éva-Anyóca

wkata
wkata / wkata Sat, 2011-03-26 12:10

Szia kedves gregoreva!Köszi a dícséretet,tetszik a csirkehúsos változat!Valószínű,hogy én is kifogom próbálni.Neked is szép napot!
wkata

wkata
wkata / wkata Sun, 2011-02-20 16:03

Bocsánat,az előkészület természetesen nem 1 perc,hanem 1 óra!

754
burgonya 1.5 kg
sertéstarja 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
vaj 3 dkg
ecetes almapaprika 1 db
paradicsom 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
füstölt szalonna 5 dkg
tejföl 3 ek
tehéntúró 5 dkg
sajt 4 dkg