Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös ubisali (Tejfölös uborkasaláta 2.)

Tejfölös ubisali (Tejfölös uborkasaláta 2.)
Tejfölös ubisali (Tejfölös uborkasaláta 2.)
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha bejön az uborkaszezon nálunk nem fogyhat ki ez a saláta.
Nagyon finom minden étel mellé. Akár húshoz, akár tészta mellé, de még uzsonnára is -akár zsíros kenyérrel- finom csemege.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp: hűtőszekrénnyben zárható edényben tároljuk, mert átjárja az illata a hűtőt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát megmossuk, meghámozzuk, és vékony karikákra gyaluljuk.
  2. Besózzuk, és állni hagyjuk.
  3. Kb 10 perc után már kiadja a levét, ekkor kicsit kicsavarjuk és beízesítjük.
  4. Mindenki a saját ízlése szerint adagolhatja az ecetet, cukrot.
  5. Meghintjük a pirospaprikával, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát
  6. A tejföllel jól összekeverjük.
  7. Megkóstoljuk, ha szükséges, utóízesítjük.
  8. Jól lehűtve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 66 190
elküldve: 2
receptkönyvben: 262
elkészítve: 16/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

tejfölös uborkasaláta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

HER
HER Sun, 2012-07-15 12:22

Üdvözlök mindenkit!

Az én ízlésem szerint, a leszelt uborkát /kertemből/ megmosom alaposan, héjastól szelem le, sózás után nem csavarom ki, ecet helyet aszkorbinsavat /C-vitamin- gyógyszertárit/ adok hozzá, vagy házi tejből aludttejet, cukor helyett steviát, házi tejfölt , vagy Magyar tejfölt, fokhagymát 3-5 gerezdet szétnyomok a vágódeszkán, az meg a makói!

Fenséges, ízek harmóniája!

Jó ebédet az étvágyhoz, vagy fordítva?

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Sun, 2012-07-15 10:16

Szia Kispancsa!
Mi így szeretjük, és egyáltalán nem zavaró benne a pirospaprika, és nem teszek bele annyit, hogy az íze domináljon, csak a színe miatt, hogy ne legyen sápadt. A bors pedig megint ízlés dolga,és az hamarabb bántja az ember gyomrát.Nem kötelező így készíteni, kinek kinek szíve joga és ízlés dolga, hogy mit változtat rajta. Üdv Mária

Kispancsa
Kispancsa Sun, 2012-07-15 09:22

A pirospaprikát elhagynám, nagyon csúnya és az íz sem illik, viszont hiányzik a bors. Kifacsarni sem kell annyira, ha nem bántja a gyomrot, mert a vitaminok mennek a kukába.

91
uborka 1 kg
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
tejföl 1 dl
ecet 1 teáskanál