Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös vágott bableves

Tejfölös vágott bableves
Tejfölös vágott bableves
0 perc /
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Friss sárgahüvelyű vágott babot és friss zöldségeket használtam hozzá. Finom, friss, nyári leves, de télen is gyakran készítem mirelit zöldbabból, de a friss zsenge természetesen egészen más :)

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A galuskához

ajánlat

A tárkony szerintem jól illene ehhez a leveshez, de sajnos nem volt itthon, így nem tudtam letesztelni. Legközelebb azonban egy csipet tárkonnyal készítem el, illetve egy kevés citromlével. A tejfölös levesek többségéhez ez a két hozzávaló (mértékkel) jól illik. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldséget és a répát, vöröshagymát meghámozzuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, olajon dinsztelni kezdjük. A répát, fehérrépát félkarikára vágjuk, és hozzáadjuk.
  2. Legalább 15 percig kis lángon dinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, majd a fokhagymát fokhagymanyomón át hozzáadjuk, beletesszük a megtisztított és apróra vágott babot, még pár percig dinszteljük. Majd felöntjük 2.5 l vízzel.
  3. A petrezselymet és a zellerzöldet apróra vágjuk, és a leveshez adjuk. Kb fél óra alatt a zöldségek megpuhulnak. Egy késhegynyi őrölt köményt adunk hozzá.
  4. A tejfölből, fűszerpaprikából és 3 ek lisztből, 0.5 l vízből csomómentes habarást készítünk, és a leveshez öntjük. Gyakori kevergetés mellett újra forraljuk.
  5. A tojást elkeverjük 3 ek liszttel, sóval, ha túl sűrű kevés vizet adhatunk hozzá, galuska állagot kell kapnunk.
  6. A forrásban lévő levesbe nokedliszaggatón keresztül a leveshez adjuk. Pár perc alatt készre főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 318
elküldve: 2
receptkönyvben: 47
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Brigi

Mióta szakács: 2012.10.21.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldbableves galuskával, tejfölös zöldbableves, habart zöldbableves nokedlivel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

326
zöldbab 0.5 kg
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 0.5 csokor
zellerlevél 1 db
tejföl 2 dl
finomliszt 3 csapott ek
napraforgó olaj 3 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 3 l
őrölt fűszerkömény 1 késhegynyi
tojás 1 db
finomliszt 3 csapott ek
0 ízlés szerint