Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös vargányaleves

Tejfölös vargányaleves
Tejfölös vargányaleves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lehet más gombával is készíteni, de mivel nem nagyon használunk fűszereket, a vargánya adja meg a leves ízét.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vargányát kevés vízbe áztatjuk, a krumplit megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk.
  2. Egy liter vízbe beleöntjük a vargányát, beletesszük a krumplit, megsózzuk, és megfőzzük. 
  3. A tejfölt elkeverjük kevés vízzel, a liszttel és a pirospaprikával. Behabarjuk a levest, borsozzuk.
  • elkészítettem: 150 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 130
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vargányaleves, tejfölös gombaleves, gombaleves krumplival

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Wed, 2013-03-27 17:02

Gyerekkorom egyik kedvenc levese :) erről most eszembe jutott, hogy van még nagymamámtól kapott szárított vargánya, úgyhogy meg is csinálom. Köszönöm!

131
burgonya 2 db
vargánya gomba 8 dkg
tejföl 175 g
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
víz 1 l