Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös zöldbabfőzelék füstölt tarjával

Tejfölös zöldbabfőzelék füstölt tarjával
Tejfölös zöldbabfőzelék füstölt tarjával
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár mélyhűtött zöldbab télen is elérhető, a friss zöld vagy sárga bab mégiscsak az igazi. A  nyár vagy a kora ősz étele. Télen ehetünk mirelit babot vagy paszulyt.

hozzávalók / 3 adag

Az alaphoz:

Habaráshoz:

Tálaláshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot megpucoljuk, feldaraboljuk. A hagymákat apróra vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk, a tarját felkockázzuk.
  2. Egy edényben olajon megdinszteljük a hagymákat, hozzáadjuk a tarját, majd a babot, s babérlevelet, fűszerezzük, öntünk bele egy kevés ecetet, adunk hozzá egy kevés cukrot, felöntjük vízzel, s elkezdjük főzni.
  3. Amikor már kész, behabarjuk lisztes tejföllel, teszünk bele petrezselymet, összeforraljuk.
  4. Tálaláskor egy mélytányérba merünk a zöldbabból és a tarjából, kanalazunk rá tejfölt, s szórunk rá petrezselymet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 620
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldbabfőzelék, zöldbabfőzelék tejfölösen, tejfölös főzelék zöldbabból

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Wed, 2015-10-14 09:46

Főzelék jöhet minden ízben... Tegnap ezt készítettem, nagyon jó étel szaladgálós napokon ebédre-vacsorára.

b-n
b-n Wed, 2015-10-14 15:25

Oldalassal. /A legtöbb étel ami Öntől itt fellelhető azt elkészítem, imádom a receptjeit és nagyon hasonló az ízlésünk. Remélem sokat főzhetünk még "együtt"./

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Thu, 2015-10-15 10:06

Örülök, hogy tetszenek a receptjeim, s hogy ízlenek az ételek. További jó főzöcskézést.

380
zöldbab 0.5 kg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
füstölt tarja 25 dkg
olívaolaj 1 ek
petrezselyem 3 szál
babérlevél 1 db
ecet 1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 kávéskanál
víz 2.5 l
tejföl 1 dl
finomliszt 1 csapott ek
tejföl 1 dl
petrezselyem 1 szál