Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös zöldbabfőzelék sertéspörkölttel

Tejfölös zöldbabfőzelék sertéspörkölttel
Tejfölös zöldbabfőzelék sertéspörkölttel
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a zöldbabot. Mivel mi itt élünk Londonban, elég nehezen beszerezhető. Viszont ha hazalátogatunk, mindig hozunk magunkkal lehetőleg frisset. Általában leves vagy főzelék készül belőle. De már kiszemeltem a rakott zöldbabot is!! Legközelebb az lesz.:)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot feltesszük egy lábasban főni annyi vízben, amennyi épp ellepi, kicsit megsózzuk. Takarék lángon főzzük.
  2. Amíg a zöldbab megpuhul, megmossuk a kockára vágott sertéshusit és a megpucolt hagymát. Az utóbbit kockára vágjuk, kis olajon megpároljuk.
  3. Ha kész, beleteszünk 2 ek pirospaprikát, sót és a husidarabokat. Összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 40 perc alatt megfő.
  4. Ha zöldbab megfőtt, külön egy kisebb lábasban rántást készítünk. Ha liszt kicsit barnás lesz, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a tejfölt.
  5. Kicsit a zöldbab levéből rámerünk, jól elkeverjük, és ráöntjük. Forralunk rajta egyet, és már kész is.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 29 803
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Jucus @

Mióta szakács: 2012.08.31.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös zöldbabfőzelék sertéspörivel, zöldbabfőzelék sertéspörkölttel, sertéspörkölt zöldbabfőzelékkel, tejfölös zöldbabfőzelék sertéspörkölttel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hella1111
hella1111 Wed, 2013-06-26 12:00

Én a zöldbabot és a tököt, új burgonyát is hagymára teszem fel, mint egy pörköltet (persze kevesebb a hagyma) a hagymába a zöldbab esetében belezúzom a fokhagymát is, kevés pirospaprikával megszóróm (végre itt látom más is, a legtöbb receptben fehér a főzelék, nálunk ezt nagyon nem szeretik) ételízesítőt szórok rá és megpárolom, mindig kevés vízzel felengedve. Mikor kész, behabarom tejföllel és friss petrezselyem zöldjét szórok rá! Isteni, mint a paprikás csirke, ha friss vajbabból készül!