Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös zöldbabpörkölt

Tejfölös zöldbabpörkölt
Tejfölös zöldbabpörkölt
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy szelet friss kenyér jár mellé.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük.
  2. Rátesszük az őrölt pirospaprikát, majd a lecsót és a zöldbabot.
  3. Sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk rá, és fedő alatt puhára főzzük.
  4. Végül beletesszük a kolbászkarikákat, és a liszttel elkevert tejföllel besűrűsítjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 985
elküldve: 5
receptkönyvben: 158
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1094 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbászos zöldbabos lecsós pörkölt, pörkölt lecsóból és zöldbabból, zöldbabos lecsós pörkölt kolbásszal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dóra7.6
Dóra7.6 Mon, 2015-04-13 19:40

Épp most készítem másodjára, és van olyan érzésem, hogy még sokszor elfogom :P Nagyon finom!

Szigi63
Szigi63 Tue, 2013-07-02 13:33

Mondjuk mirelit zöldbabból télen is lehet, a lecsó meg tipikus nyári étel, és abban is van hagyma. Ezt meg inkább lecsós babnak nevezném. Érdekesen hangzik, én kipróbálom. Ha nem lenne benne kolbász, még vegán kaja is lehetne ;-)

csato
csato Thu, 2013-06-20 20:18

Szia!
Hát ez az amit sosem fogok megérteni!Végre nyár !És nem pörkölt,nem hagyma.Erre zöldbab,borsó meg a bánat tudja milyen pörköltek. Jó nekem mindegy,csak sajnálnám a babot erre.De kinek mi.Üdv csató

576
vöröshagyma 3 közepes db
lecsó 250 g
zöldbab 600 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
fűszerpaprika 1 ek
kolbász 30 dkg
tejföl 2 dl
finomliszt 2 ek