Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejkaramella ahogy hls készíti

Tejkaramella ahogy hls készíti
Tejkaramella ahogy hls készíti
55 perc / előkészület: 5 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom tejkaramella, ami nem nyúlik, hanem elolvad a számban.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Igaz, hogy időigényes, de lassú tűzön főzve kavargatást sem igényel, csak amikor már elég sűrű, addig készülhet más, egyéb sütni-főzni való. Ha teljesen kihűlt, talán egy kissé törik szeleteléskor! Nagyobb szeletekre vágva, szépen becsomagolva ajándéknak is mutatós.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet és a kristálycukrot összekeverjük, és lassú tűzön kb. 50-60 percig forraljuk.
  2. Amikor már sűrű, szép karamell színe van, és látni az edény alját, levesszük a tűzről.
  3. Hozzákeverjük a vajat.
  4. Olajos fóliával kibélelt kisebb, négyszögletes edénybe öntjük.
  5. Félig megszilárdult állapotban felszeleteljük.
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 722
elküldve: 6
receptkönyvben: 265
elkészítve: 16/19
Facebookon megjelent: -

szakács

hls

Mióta szakács: 2012.02.08.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamella, vajkaramella, tejkaramella házilag

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

amark
amark Fri, 2014-06-27 14:04

Szia!
Nekem elsőre nem sikerült, nem szilárdult meg rendesen, ragadt a késhez szeleteléskor, pedig teljesen hideg volt már. Most újra nekifutottam, mindent úgy csinálok, ahogy leírtad, a fóliára öntés után mennyi idő kell neki kb, amíg "omlós" lesz?

hls
hls / hls Fri, 2014-06-27 20:18

Én csak másnap szoktam szeletelni, de nekem eddig még mindig sikerült. Elég sűrű volt már amikor levetted a tűzről? Próbál kitapasztalni, mennyi idő kell neki, amíg besűrűsödik. Ne add fel, nagyon finom!

amark
amark Sat, 2014-06-28 20:10

Másodszorra is nyúlt, ragadt vágáskor, pedig most több, mint egy nappal később vágtam fel. Elég sűrű volt, ráadásul nagyon gyorsan elkezdett már barnulni, nem is mertem tovább hagyni a tűzön. Valóban nagyon finom, csak így nem túl szalonképes a kivitelezés. :) De biztos valamit rosszul csinálok.. :/

hls
hls / hls Sun, 2014-06-29 12:27

Nem értem mivel van a gond! Milyen vajat használsz? A kristálycukor milyen? Vagy eleve barna cukrot használsz? Nekem ilyen ilyen problémám még nem volt. Vagy a tejjel lenne gond?

amark
amark Sun, 2014-06-29 13:24

Nem tudom a márkáját, de elég jó minőségű a vaj, a cukor meg cukor, gondolom az is jó. A tej 1,5 százalékos zsírtartalmú, ez lehet a gond?

hls
hls / hls Mon, 2014-06-30 19:02

Bocsáss meg, már végképp nem értem! Én még nem jártam így. Ne add fel, gyakorlat teszi a mestert!

cicc23
cicc23 Sun, 2014-01-12 19:44

Szia! Milyen vajat használsz hozzá? Vagy margarin is jó?

hls
hls / hls Mon, 2014-01-13 19:50

Szia! Én eddig csak vajjal csináltam, margarinnal nem! Én a legolcsóbb vajat szoktam megvenni, nem tudok Neked márkát írni.

mekka
mekka Sat, 2014-01-11 19:34

Szia! Nekem is pontosan ez a recept van meg és sikerülni szokott. Finom omlós. Én úgy tudom a vajnak hidegnek kell lennie mikor beletesszük a karamellába.

rozsa1958
rozsa1958 Wed, 2013-11-13 19:25

Na végül is lekapartam a sütőpapirról a masszát ujra fölfőztem sűrűbre és olajos sütőpapirra boritottam ki és igy már tökéletes lett.Megkeményedett és le is jött a papirról.

hls
hls / hls Mon, 2014-01-13 19:53

Még nem próbáltam sütőpapírra, olajos fóliával szoktam kibélelni egy kisebb edényt.

rozsa1958
rozsa1958 Sat, 2013-11-09 10:44

Elkészítettem mindent úgy csináltam ahogy le van írva de nekem se szilárdult meg pedig addig kevertem míg a lábas alját láttam.És nem zsíroztam be a sütőpapírt így ráragadt az egész.Igy jártam.Na valahogy majd csak kikanalazzuk.

hls
hls / hls Sat, 2013-11-09 16:06

Nagyon sajnálom, nekem eddig még mindig megszilárdult! Volt úgy is, hogy már kiönteni alig tudtam a lábasból! Mindig vajjal csináltam, sosem helyettesítettem margarinnal! Ha nem főztem eléggé sűrűre, másnapra akkor is megszilárdult. Sajnos nem tudom, hogy mi történhetett.

Emy88
Emy88 Mon, 2013-09-30 06:46

Lehet hogy akkor tovább kellet volna főznöm,majd máskor jobban sikerül

Emy88
Emy88 Sat, 2013-09-28 13:32

Szia!
Nekem nem sikerült sajnos mert nem szilárdult meg de egyébként nagyon finom én kikanalaztam a tepsiből :-)

hls
hls / hls Sun, 2013-09-29 13:29

Szia! Nem értem, hogy miért nem szilárdult meg? Ha kellő ideig főzted, és már láttad a lábas alját, akkor annak már elég sűrűnek kellett lennie. Nem az volt a baj, hogy hamar "kanalaztad"? :) Azért ne add fel, próbálkozz vele, mert nagyon finom.

384
cukor 25 dkg
tej 0.5 l
vaj 4 dkg