Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejkaramellás-banános puding

Tejkaramellás-banános puding
Tejkaramellás-banános puding
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt nemrég a TV Paprikán láttam, Rachel Allen készítette. Akkor nagyon megtetszett, és a szilveszteri vacsora utáni édességnek
elkészítettem. Később is, amikor már kihűlt, akkor is nagyon finom volt, de melegen a sütőből kivéve, igazán finom volt.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tejkaramell sziruphoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. Szitáljuk át a lisztet, a sütőport és a porcukrot egy tálba.
  3. A tojást, a tejet,a vajat, az áttört banánt és a vaníliakivonatot keverjük össze, és öntsük a lisztes keverékre. Alaposan keverjük össze.
  4. Öntsük olajjal kikent tüzálló tálba (2,5 l-es).
  5. A tejkaramellás sziruphoz a cukrot, a golden szirupot (vagy mézet) és a vizet forraljuk össze. Forraljuk, amíg besűrűsödik.
  6. Amikor már eléggé sűrű, akkor öntsük (merjük) a nyers tésztára.
  7. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük addig, amíg már a teteje tapintásra kemény.
  8. Melegen, vaníliafagylaltal vagy sűrű tejszínnel tálaljuk, és locsoljunk rá a tejkaramellből, amely a tál alján van.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 506
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

meleg banános desszert, banánpuding tejkaramellás sziruppal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsirenike
kicsirenike Sat, 2014-07-05 21:23

Hello, megprobaltam elkesziteni a sutit, de lenne ket eszrevetelem. A hozzavalok kozott szerepel 85 gr olvasztott vaj, viszont a leirasban a vaj sehol nem szerepel. A masik meg, hogy biztos hogy a tejkaramell szirupot vizzel kell elkesziteni? elegge furcsasag lett belole :D

415
finomliszt 125 g
1 csipet
porcukor 120 g
sütőpor 3 tk
banán 1 db
tej 200 ml
tojás 1 db
vanília kivonat 1 teáskanál
vaj 85 g
napraforgó olaj 1 teáskanál
barna cukor 140 g
golden szirup 4 ek
víz 250 ml