Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejlepény

Tejlepény
Tejlepény
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szomszédasszonytól kaptam a receptet, én csak a sütőporral egészítettem ki, de ha nincs benne, az sem baj. És nagyon jól beleillik a "szakács-hitvallásom"-ba: gyorsan készen van.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tojást és a cukrokat összekeverjük. Mehet utána bele a liszt, a sütőpor, a csipet só, majd az egészet fokozatosan felöntjük tejjel. (Sűrű palacsintatészta állagú.)
  2. Margarinnal kikent tepsibe öntjük.
  3. Megsütjük. Lekvárral gyümölccsel, porcukorral, magában ehető.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 775
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

MosolygÓ

Mióta szakács: 2014.01.18.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejespite, vaníliás-tejes lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

514
finomliszt 20 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 3 csomag
tej 2 dl
tojás 5 db
1 csipet
sütőpor 0.5 csomag
margarin 5 dkg