Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejmentes nyári hideg gyümölcsleves

Tejmentes nyári hideg gyümölcsleves
Tejmentes nyári hideg gyümölcsleves
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom óta tejmentesen szeretem a gyümölcsleveseket. Kánikulában üdítően hat ez a hideg, könnyű, gyümölcsös finomság. A tejtől, tejszíntől nehézzé válik nekem. Csak így készítem. 

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Nemcsak forró napokra, kiváló hűsítő finomság. Laktózérzékenyek is ehetik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet kimagozzuk, kockákra vágjuk a körtét, almát, barackokat, majd egy megfelelő méretű edénybe feltesszük főni. Hozzáadjuk a fahéjrudacskát és a szegfűszegeket, mentaleveleket és a citromhéjat.
  2. Ha felforrt, kb 3 dl hideg vízből és a lisztből habarást készítünk, és folyamatos keverés mellett behabarjuk. Ekkor tesszük bele a leszárazott ribizliszemeket. Egyet forr, és kész.
  3. Jól lehűtve tálaljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 16 982
elküldve: 0
receptkönyvben: 72
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

SweetSzenilla

Mióta szakács: 2013.09.13.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

laktózmentes gyümölcsleves, gyümölcsleves hidegen, habart hideg gyümölcsleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2015-07-22 02:49

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.07.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

172
alma 2 közepes db
körte 2 közepes db
meggy 50 dkg
őszibarack 2 közepes db
nektarin 2 db
piros ribizli 10 dkg
finomliszt 4 evőkanál
víz 3 l
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 8 db
borsmentalevél 6 db
cukor 8 púpozott ek
citromhéj 1 citromból nyert