Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejporos kifli

Tejporos kifli
Tejporos kifli
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kedvenc alapreceptem. Kiflit, zsemlét, császárzsemlét is szoktam belőle csinálni, de mint "tejes" tészta hivatalosan ez kifli alap.
Lágy, egyszerű. Ha esetleg tejjel akarná valaki elkészíteni, akkor annyit kell tennie, hogy a 6 dl víz helyett 3 dl vizet és 3 dl tejet ad hozzá.
A sütőiparban többnyire a tejport használjuk, így én azt szoktam meg, de volt, hogy anya kávéfehérítő porát nyúrtam be, azzal is nagyon finomra sikerült.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, és megfuttatjuk.
  2. A tészta alapanyagait összekeverjük, és sima felületű, lágy tésztát gyúrunk.
  3. A tésztából gömböcöt formázunk, és tálban pihentetjük, míg kétszeresére nő (kb. 30 perc).
  4. A pihent tésztát 25 részre osztjuk, a darabokat kedvünk szerint formázzuk. (Én 8 zsemlét, 8 szezámmagos zsemlét és 9 kiflit csináltam belőlük.)
  5. Sütőpapírozott tepsibe tesszük a formázott tésztáinkat, és kétszeresére kelesztjük (kb 30 perc).
  6. 250 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 047
elküldve: 3
receptkönyvben: 87
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gurulókrumpli

Mióta szakács: 2012.11.10.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: zsemle, perec, briós, burek, buci, bagel, croissant, pita, hamburger-buci, édes leveles

egyéb elnevezések

kifli, tejporos kifli, tejporos zsemle

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

opelcorsa
opelcorsa Thu, 2015-02-19 15:49

Köszi a receptet. Fél adagból csináltam, de én is úgy vélem, hogy sok a 250 fok és légkeverés. Lehetne ezt kissebb hőfokon és alsó-felső sütéssel. Nekem majdnem meg égettt a teteje.

Ufooh
Ufooh Tue, 2015-01-27 19:28

Köszönöm szépen a receptet. Megcsináltam, nagyon finom lett. Kívül ropogós, belül puha. De a 250 fok légkeveréses sütés nálam túl sok lett. Kis híján megégett a teteje.

707
finomliszt 100 dkg
12 g
margarin 40 g
cukor 15 g
tejpor 40 g
élesztő 5 dkg
víz 6 dl