Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejporos lángos

Tejporos lángos
Tejporos lángos
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk bevált ez a recept,  gyakran csinálom, igazán érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A kovászhoz

ajánlat

Tipp: Káposztás változatnál 50 dkg káposztát lereszelünk, megsózzuk, kicsit állni hagyjuk, kevés cukrot karamellizálunk, zsiradékot adunk hozzá, rátesszük a káposztát, megborsozzuk, és megdinszteljük. Ezután ha lehűlt, a lángostésztába dagasztjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megkelt kovásszal és a sós vízzel -apránként adagolva- közepesen lágy tésztát készítünk, duplájára kelesztjük, átgyúrjuk, majd ismét megkelesztjük.
  2. Ezután egy olajos tálcára annyi darabot teszünk gombóccá alakítva, amennyit sütni szeretnénk.
  3. Egy kicsit újra kelesztjük, ezután olajos kézzel lángos formára húzogatjuk, bő olajban kisütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük.
  4. A maradékot hűtőben pár napig tárolhatjuk.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 845
elküldve: 2
receptkönyvben: 30
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: Anyák napja
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

élesztős lángos, kovászos lángos, lángos

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Adrus28
Adrus28 Thu, 2013-02-07 08:56

Azt szeretném kérdezni h a tejpor az sima hagyományos igazi tejpor v.bármilyen jó bele?
Előre is köszi!
Üdv:Adrus

984
finomliszt 1 kg
víz 7 dl
2.5 dkg
tejpor 3 dkg
víz 1 dl
cukor 1 dkg
élesztő 5 dkg
finomliszt 1 evőkanál