Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes árpaleves

Tejszínes árpaleves
Tejszínes árpaleves
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, laktató leves a svájci Graubünden kantonból.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az árpát előző nap este hideg vízbe áztatjuk.
  2. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A hagymát apró kockákra, a zellert és a sárgarépát gyufaszálnyi hasábokra vágjuk.
  3. A hagymát a forró olajban üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a szalonnát és az áttört fokhagymát, és további 2-3 percig dinszteljük.
  4. Hozzáadjuk a sárgarépát, zellert és a leszűrt árpát. Felöntjük a vízzel, sózzuk, és kb. 30 percig főzzük.
  5. Hozzáadjuk a tejet és a tejszínt. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Felfőzzük, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 081
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: svájci
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gerslileves, zöldségleves gerslivel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Èvipiri
Èvipiri Tue, 2018-02-20 12:41

Elkèszítettemezt a levest ès nagyon finom lett! Köszönöm ,hogy feltöltötted.

406
gersli 100 g
császárszalonna 100 g
vöröshagyma 200 g
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 150 g
zeller 80 g
víz 800 ml
tej 200 ml
habtejszín 150 ml
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint