Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes birsalmakrém

Tejszínes birsalmakrém
Tejszínes birsalmakrém
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Birsalmasajtot készítettem, és maradt ki egy kis pép.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mikor második alkalommal készítettem, akkor kevertem még hozzá egy kis tejbegrízt is, úgy is pazar volt, így bátran ajánlom tejbegrízzel vagy  anélkül, hideg, kandalló előtt ücsörgős téli esték méltó megkoronázására...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A birsalmát meghámozzuk, magházát kivágjuk, kis kockákra vágjuk, és megszórjuk 15 dkg cukorral, valamint a fűszerekkel, majd lefedve odatesszük főni.
  2. Amikor forr, kicsire vesszük alatta a lángot, és a saját levében addig főzzük, amíg el nem kezd szétfőni. Amikor már teljesen puha, a fakanállal szétnyomható állaga lesz, megkóstoljuk, és ha kell, akkor még utánacukrozzuk, majd botmixerrel pépesítjük, kihűtjük.
  3. Ha a birsalmapép kihűlt, a tejszínt a feloldott zselatinnal kemény habbá verjük, és egy hablapát segítségével összekeverjük a péppel, majd kis tálkákba, poharakba adagoljuk, és pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott birsalmasajt kockákkal . (Már amennyiben van ilyenünk otthon. Ha nincs, akkor jó a tejszínhab is vagy összemorzsolt mézeskalács, mézes puszedli, stb...)
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 855
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tmea

Mióta szakács: 2010.11.23.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes krém
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

édes krém birsalmából, fahéjas birsalmapép

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Sun, 2012-01-01 18:11

Akkor jó! :-)
Nekem meg nagyon fincsi! Oda vagyok teljesen a birsalmáért.
Boldog Új Évet nektek!
Tímea

434
birs 20 dkg
cukor 20 dkg
fahéj 1 kk
szegfűszeg 6 db
habtejszín 3 dl
zselatin 1 ek