Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-boros gombaragu rizsgolyóval

Tejszínes-boros gombaragu rizsgolyóval
Tejszínes-boros gombaragu rizsgolyóval
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt itthon maradék főtt rizs, amit nem szerettem volna kidobni, így rizsgolyókat készítettem belőle, amihez nagyon jól illett ez a fehérboros gombaragu. Próbáljátok ki ti is! :)

hozzávalók / 3 adag

Gombaragu

Rizsgolyó

Sütőzsiradék

Rizsgolyó
Szólj hozzá!

elkészítés

Gombaragu

  1. Olívaolajon hagymát pirítunk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sóval, borssal, pici őrölt köménnyel és petrezselyemmel ízesítjük, majd aláöntünk egy kis fehérbort.
  2. Fedő alatt pároljuk, közben vízzel folyamatosan pótoljuk a folyadékot, ha szükséges.
  3. Amikor a gomba megpuhult, hozzáadunk egy kis őrölt pirospaprikát, és tejszínnel sűrűsítjük.

Rizsgolyó

  1. A főtt rizshez hozzáadunk egy tojást, egy kis tejfölt, sóval és fokhagymával ízesítjük, és liszttel, valamint zsemlemorzsával dúsítjuk.
  2. Ha túl lágy lenne, adjunk még hozzá a lisztből vagy zsemlemorzsából, ha viszont túl kemény, lágyítsuk tejföllel a masszát.
  3. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban sütjük ki.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 338
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombapaprikás

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

821
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 db
csiperkegomba 30 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
fehérbor 1.5 dl
fűszerpaprika 2 teáskanál
főzőtejszín 200 ml
rizs 15 dkg
tojás 1 db
tejföl 1 ek
0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
zsemlemorzsa 2 ek