Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes borsókrémleves

Tejszínes borsókrémleves
Tejszínes borsókrémleves
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy vendégem beszámolt a karácsonyi menüről, amivel várta a vacsora vendégeit. Nos én ennél a levesnél leragadtam... Ma elkészítettem, nagyon finom lett, és azonal megosztottam a nosalty-n.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mandula helyett crouton-nal és/vagy reszelt sajttal tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pici vajon megfuttatjuk a hagymakarikákat.
  2. Hozzáadjuk a borsót, és a petrzselyemzöldet összeaprítva.
  3. Felöntjük annyi tisztított vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket.
  4. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, gyömbérrel.
  5. Amikor megpuhult a borsó, levesszük a tűzről, felöntjük a tejszínnel, és botmixerrel összeturmixoljuk.
  6. Visszatesszük mégegyszer rottyanni.
  7. Serpenyőben, kiskanál vajon aranybanára pirítjuk a mandulát, amivel tálaljuk a levest.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 50 312
elküldve: 14
receptkönyvben: 394
elkészítve: 28/36
Facebookon megjelent: 1

szakács

B Prixi

Mióta szakács: 2009.04.02.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, születésnap, karácsonyi receptek, újév, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

gyömbéres borsókrémleves, zöldborsókrémleves, borsókrémleves pirított mandulával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

onyxka
onyxka / onyxka Mon, 2017-11-06 15:27

az én verzióm: tejfölt tettem tejszín helyett, mert csak az volt itthon; ment bele jó bő 2 evőkanálnyi... 4 dl tömény csirke alaplé (házi és szinte kocsonyaszerűen tömény), mandula hiányában pedig levesbetétnek cérnametéltet főztem.

325
zöldborsó 0.5 kg
főzőtejszín 2 dl
póréhagyma 0.5 db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint
mandula 10 dkg