Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes borsós pulyka

Tejszínes borsós pulyka
Tejszínes borsós pulyka
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta nagy kedvencünk, de valamiért régóta nem főztem. Volt nagy öröm, hogy eszembe jutott!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bármilyen pulykahúsból csinálhatjuk, ehhez talán még tökéletesebben megfelel a pulykacomb, mint a mell, mert az szaftosabb. A piacokon kapható apró húsból vagy medalionból is szoktam készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát.
  2. A húst megmossuk, felkockázzuk, majd a vöröshagymához adjuk és néhány percig megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a babérlevelet és a fokhagymát, majd ha egy kicsit kifehéredtek a húsdarabok, akkor felöntjük a borral.
  3. Amikor már majdnem puha a hús (kb. 20 perc), hozzáadjuk a zöldborsót, és azzal együtt tovább főzzük. (Már nem kell sok, 5-10 perc.)
  4. Közben a tejszínt elkeverjük a liszttel és a mustárral.
  5. Ha megpuhult a hús és a borsó, akkor a tejszínes liszttel behabarjuk, és még egy percig összefőzzük.
  6. Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
  • elkészítettem: 99 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 9 426
elküldve: 3
receptkönyvben: 87
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia

Mióta szakács: 2013.10.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes-zöldborsós pulykaragu, tejszínes-borsós ragu, pulykaragu tejszínesen

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csandi001
csandi / csandi001 Sat, 2015-09-19 21:01

Kedves Sylvia! Köszönöm a receptet, nagyon finom lett, biztos sokszor fogom még elkészíteni. :)

macska11
Sylvia / macska11 Sun, 2015-09-20 07:19

Nagyon köszönöm, h megirtad. Örülök, h izlett és hogy eszembe juttattad már elég régen főztem! :)

336
pulykahús 1 kg
zöldborsó 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 5 gerezd
napraforgó olaj 3 ek
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
mustár 1 ek
fehérbor 1.5 dl