Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes cifra kuglóf

Tejszínes cifra kuglóf
Tejszínes cifra kuglóf
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a kuglóf időről időre felbukkan a reggeli, vagy uzsonna, vagy az ebéd után, vagy a vacsora utáni asztalon tehát igazából mindig... Ez most a maradék tejszín felhasználásának egyik módja, de persze ezt is megcifráztam. Ez a kuglóf még reggel is kuglóf... már ha marad!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Csokoládé darabokkal, mazsolával, kandírozott és aszalt gyümölcsökkel, dióval is dúsíthatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész tojásokat a porcukorral és a vaníliás cukorral 3-4 perc alatt habosra keverjük. A lisztet egy külön tálba összekeverjük a sütőporral.
  2. A citrom héját belereszeljük a habos tojásos cukorba, és apránként hozzáadjuk a lisztet és a habtejszínt is. Robotgéppel csomómentesre kikeverjük.
  3. Egy kuglófformát kivajazunk, és kókuszreszelékkel leszórjuk. A tészta háromnegyedét beleöntjük. A maradék tésztába keverjük a kakaóport, és ezt is utánaöntjük.
  4. Egy hurkapálcával vagy kanál végével nyolcasokat írva összemossuk a két réteget, így lesz cifra.
  5. 200 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 520
elküldve: 2
receptkönyvben: 39
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kuglóf, cifra kuglóf, tejszínes kuglóf, kakaós kuglóf, kakaós vaníliás kuglóf

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mese habbal
mese habbal Sun, 2016-03-27 20:32

Beszereztem vegre egy kuglof format es most vegre valahara elkezdem gyartani a kulonbozo kuglofokat, koztuk ezt is szeretnem. 3 kerdesem lenne.
1.Hany centimeteres a formad?
2. Mennyire lesz edes a kuglof?Tisztaban vagyok vele, hogy a kuglofok nem vad edesek, de mi edesen szeretjuk :)
3. A kokuszreszelek helyett hasznalhatnek siman lisztet a formakikenesnel?Szerintem az en sutomben megegne igy.
Elore is koszonom!
Adri

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Sun, 2016-03-27 21:50

Szia! Előre is sok sikert a kuglófozáshoz :) Én évek óta nagy rajongója vagyok, most is készült egy húsvétra.
1) A formám 25 cm átmérőjű és 7 cm magas, és ahogy a képen is látszik lyukas a közepe. Egyébként ugye előre én sem látom mindig a receptnél mekkora adag lesz, volt hogy kicsi volt az én formám is a recepthez, ilyenkor a sütőbe alátettem egy tepsit és ami kifolyt az ott szépen megsült, megettük azt is. :)
2) Szerintem elég édes, de én általában kicsit kevesebb cukrot teszek a tésztába, mert mi utólag porcukrozva, lekvárral esszük, ha ti édesebben szeretitek nyugodtan tehetsz bele 25 dkg porcukrot.
3) Kókusz helyett zsemlemorzsát vagy lisztet is használhatsz nyugodtan.

Remélem ízleni fog nektek, mi nagyon szeretjük, mert nem lesz száraz a tejszíntől mint sok más kuglóf.

mese habbal
mese habbal Mon, 2016-03-28 01:04

Nagyon szepen koszonom a gyors valaszodat! Annyian dicsertek a receptet, hogy rovidesen elkeszitem! Most husvetra tojaslikoros kuglofot csinaltam, nagyon finom volt az is. Az en formam 24.5cm cm atmeroju es 12.5 cm magas. Enyemnek is lyukas a kozepe. Szerinted mennyivel kene emelnem az aranyokon?
Elore is koszonom!
Adri

Tramplee
Tramplee Mon, 2015-12-07 21:15

Ez valami zseniális! Hatalmas kedvenc nálunk. Köszönjük a receptet.

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Mon, 2015-12-07 21:51

Nagyon örülök, hogy nektek is ízlik. Összefut a nyál a számban akárhányszor eszembe jut ez a kuglóf :) Gyakori vendég nálunk is :)

507
tojás 4 db
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
habtejszín 250 ml
citromhéj 1 citromból nyert
cukrozatlan kakaópor 1 csapott ek
kókuszreszelék 1 ek
margarin 1 ek